Интернет реклама УБС

19.10.22

Розвиток української музики

 





Авторка: Анна Некрашевська







Протягом історії нашої держави люди завжди мали потяг до музики та співів. Наша культура була багатою на народні пісні, які передавалися з покоління в покоління, від прадідів до синів і таким чином дійшли до нас.
Українці є надзвичайно талановитим народом і сьогодні музика стрімко розвивається. Велика кількість композиторів та співаків з’являються в креативній сфері, які створюють неймовірні пісні, від яких неможливо відірватися.
Тож, хочу вас познайомити з деякими представниками сучасної української культури.


Vivienne Mort

Цей гурт, є неймовірно креативним, їхні пісні є такими ж різними, як і люди, тому кожен може знайти свою улюблену серед них.
«Vivienne Mort» (Вів'єн Морт) – один з головних представників українського інді-року, який зробив вагомий вклад в розвиток української рок-музики та вітчизняної музичної культури. В творчому доробку колективу 5 студійних альбомів та 4 відеокліпи, участь у провідних open-air фестивалях країни, отримав Шевченківську премію в номінації «Музичне мистецтво».
Назва гурту перекладається як «душа безсмертна» та досить вдало визначає творчість колективу, адже тематика творчості гурту перш за все, про стан душі, творчі пошуки, емоції та почуття.

Odyn v Kanoe
Український музичний інді-гурт, заснований у 2010 році у Львові. Логотип гурту за формою нагадує шестипелюсткову квітку, яка запозичена із поширеної форми резонаторних отворів традиційної української бандури. Водночас кожна пелюстка символізує човен.
Цей гурт має велику добірку ліричних пісень, які проходять через саме серце та вражають його своєю красою.

SadSvit
Богдан Розвадовський, більш відомий як SadSvit — український інді-поп та постпанк виконавець, композитор та автор пісень. Дискографія артиста налічує два альбоми «Cassette» та «20&21» 2021 року, а також два мініальбоми «Суматоха» 2020 року та «Холод» спільно з Sad Novelist 2021 року.
Усе почалось наприкінці 2021 року — тоді Богдан випустив альбом Cassette. Спершу в TikTok завірусився його трек "Молодість" і далі його ім’я ставало все більш відомим серед молодіжних кіл.
 
Boombox

«Бумбокс» — український гурт, що грає в жанрах хіп-хоп і фанкі-грув. Створений 2004 року в Києві вокалістом Андрієм Хливнюком, гітаристом Андрієм Самойлом та Валентином Матіюком (Dj Валіком). Гурт входить до асоціації незалежних музикантів «Вдох». Їхні пісні знайомі майже кожному та доторкаються до струн душі. Вони надзвичайно чутливі та проникливі, не можна пройти повз них, не дослухавши до кінця та не відчувши тексти та мелодію композиції.

Хейтспіч

Новий український дует «хейтспіч», який з’явився лише у квітні, активно набирає популярність. «Хейтспіч» — проєкт вокаліста Дмитра Однороженка з міста Суми та саундпродюсера Фіми з Одеси. Наразі хлопці випустили дев’ять пісень, які звучать одночасно панково, альтернативно та репово.
Найбільшого успіху досяг трек «руzzкий мир» — він дістався першого місця у віральному чарті українського Spotify.
Це музика, яка підходить для особливо драйвового настрою та в ній дуже влучно висвітлено ненависть до країни-окупанта.


Tember Blanche

Tember Blanche — український музичний інді-поп- та інді-фольк-дует, заснований у 2020 році у Києві. Колектив складається з вокалістки й авторки пісень Олександри Ганапольської та гітариста й саундпродюсера Владислава Лагоди. Дискографія гурту налічує один альбом «Тут немає нікого, окрім нас» 2021 року.
Це дівчина з гарним та ніжним голосом, який заповнює собою весь простір навколо і ти наче окунаєшся у світ музики та фантазій.


Без обмежень

«Без обмежень — український рок-гурт, що розпочав свою діяльність у закарпатському місті Мукачево у 1999 році.
Склад гурту змінювався, його лідером і вокалістом є Сергій Танчинець.
Музиканти не обмежують себе жорсткими рамками формату чи стилю. У творчому доробку гурту - величезна кількість пісень, відео-кліпи, саунд-трек до фільму про героїв АТО та навіть гімн спортивної команди.
 
Zhadan I Sobaky

«Жадан і Собаки» — український рок-гурт із Харкова, що виник у 2000 році. У 2014 році внаслідок тісної співпраці Сергія Жадана з гуртом «Собаки у космосі» гурт дістав назву «Жадан і Собаки». З цією новою назвою гурт записав три альбоми: Бийся за неї, Пси та Мадонна.
Це команда, яка не боїться жорстких та правдивих текстів, висловлювати свою позицію та оспівувати це. Їхні драйвові пісні завжди знаходять своїх слухачів та поціновувачів.

Структура щастя

Це нова представниця української електроніки, її пісні є новим відкриттям української музики. Вона відрізняється від інших виконавців своїм підходом до відчуття та відтворення композицій.
Ось її цитата про ставлення до творчості:
«Я не приписую себе до жодних субкультур, адже топлю за індивідуальний спосіб життя. “Структура щастя” полягає у свободі, яку більшість досі не відчуло, а своєю музикою я хочу показати, що експерименти — це круто, вони надихають»

Макс Пташник

Макс Пташник - сонграйтер, аранжувальник, мульти інструменталіст та саунд продюсер. Один з найяскравіших представників нової школи незалежної Україномовної сцени. Беручи участь у створенні матеріалу на усіх етапах - Макс створює продукт який є повністю під його креативним контролем. Він є виконавцем, який повністю занурений у свою працю та віддається на всі тисячу відсотків.
Я переконана, що українська музика буде ще швидше розвиватися, адже зараз саме той час для того, щоб створювати щось нове та сучасне.

Немає коментарів:

Дописати коментар