Интернет реклама УБС

17.10.22

Робота копірайтера


Останні декілька років багато українців стали переходити на дистанційну форму роботи. Це зручно, особливо якщо є діти, можна самому встановлювати собі графік та працювати в зручний час, а зараз це ще й безпечніше. Є багато галузей дистанційної роботи, та розберемося про роботу копірайтера.

Хто такий копірайтер та чим він займається?

Нас постійно оточують різні тексти, ми їх бачимо в транспорті по дорозі на роботу, на вулиці коли гуляємо парками, в соціальних мережах, та чи замислювалися ми колись хто їх пише. В більшості всі ці тексти пишуть саме копірайтери. Для того, щоб бути гарним копірайтером який має стабільний дохід, необов’язково мати вищу освіту, але вони постійно підвищують свою кваліфікацію та проходять різноманітні курси.

Хто вперше стикається з цією професією через назву КОПІрайтер, вважає що це людина яка переписує тексти, і в даній сфері можуть працювати фахівці, які гарно писали твори в школі. Насправді це не настільки проста професія, як здається. Копірайтер - це той хто пише тексти для рекламування або піару товару чи компанії.  За допомогою тексту створити образ бренду, просунути або продати товар. Все інше – це журналістика або літературна творчість.  Майданчиків на яких працює копірайтер безліч – це сайти, зовнішня реклама, email-розсилки, простір на яких працює компанія з клієнтами. Різновидів копірайтингу також не мало:

UX- копірайтер – поки що не дуже відома професія в Україні, UX-письменник відповідає за інтерфейси тобто за оформлення стпиваючих підказок та кнопок тощо.

Копірайтер-рекламник - пише слогани, його головна задача продати однією фразою.

SMM-копірайтер – його завдання писати пости в соціальні мережі. Його робота близька до рекламника, але має певні особливості. Змінюється побудова тексту та можуть бути обмеження в кількості знаках.

Сценарист –  він пише тексти, які будуть озвучуватися, тому правила написання відрізняються від тих текстів, які лише читають, а не чують.    

Надія Корнієнко

Немає коментарів:

Дописати коментар