Интернет реклама УБС

08.10.22

Макдональдс: у чому секрет успіху всесвітньої мережі?

     





   Авторка: Єва Сластнова 







     
   30 вересня у Києві відбулось довгоочікуване відкриття Макдональдсу – відомої мережі закладів швидкого харчування. З початку Макдональдс був відчинений у 10 місцях столиці, а станом на 08.10
їх кількість зросла до 12. Нагадаймо, що до цього на лівому березі Києва працювали 3 ресторани, але замовити їжу можна було лише доставлянням.
     З початку повномасштабної війни, Макдональдс, як і більшість інших ресторанів, зачинився на невідомий термін. Проте за пів року війни, більшість відомих корпорацій повернулись до роботи, призвичаївшись до нових умов. Але українці з нетерпінням чекали на відкриття саме цього закладу, а Макдональдс у своїх соціальних мережах, давав лише натяки на своє повернення. Це активно висвітлювалось у соціальних мережах та стало приводом для численних мемів.
      Протягом останніх тижнів, українці спостерігали величезні черги з людей, які бажали потрапити до ресторанів, і відсутність доступних кур'єрів, щоб зробити замовлення онлайн. Чому ж люди так очікували на відкриття саме цього закладу?
       За даними Kantar, 25% українського населення чекало на відкриття, через позитивний вплив на економіку країни. 17% українців вважають, що це збільшує надходження податку та автоматично відкриває тисячі нових робочих місць. 11% - люблять культовий фаст-фуд. 14% людей позитивно ставляться до ресторанів та переконані, що це хороше місце для дозвілля. А для 3% людей - це підвищення надії на швидкий кінець війни та перемогу.
        Проте знайшлись і ті, хто був проти відновлення роботи Макдональдсу. Так 15% людей не відвідують ресторани швидкого харчування. 10% вважають фаст-фуд шкідливою їжею, а відкриття ресторанів недоречним під час війни. А також українці зазначають про підвищення цін, які теж вплинуть на відвідуваність ресторанів.
       Макдональдс сьогодні – це тисячі ресторанів по всьому світу. Географія мережі охоплює більше сотні країн. Загальна кількість ресторанів перевищує 40 000. А у сфері обслуговування корпорації працює 2 мільйони людей. Особливо вражає чистий прибуток ресторанів на рік, а це близько 23 мільярдів доларів.
-   
   Макдональдс прикладає максимум зусиль, щоб сподобатись більшому колу людей. Наприклад, в червні 1976 року корпорація ввела меню сніданків, щоб захопити більше клієнтів, згідно з тематичним дослідженням бізнес-аналітика Джима Нельсона. Нельсон заявив, що також став ініціатором створення знаменитого Chicken McNuggets в 1980 році. А щоб сподобатись дітям та заслужити довіру батьків був створений Happy Meals.
-   Ще одним важливим фактором є розташування ресторанів. Ресторанні локації настільки поширені в містах, що до найближчого Макдональдсу не треба їхати надто довго. Торгівельні центри, як правило, мають Макдональдс на фудкортах, або в пішій доступності.
-     Корпорація й досі грає на доступності та відносно невисоких цінах, як це було з початку відкриття перших ресторанів, ще пів століття тому. Ресторани надають можливість клієнтам повноцінно поїсти за невелику вартість. Через здатність мережі швидкого харчування сподобатися сім'ям з низьким і середнім класом, компанія продовжує бачити приріст прибутку.
-        Починаючи з 2017 року, компанія розпочала розвиток технологій, створивши додаток, де можна переглянути меню. Макдональдс також почав зосереджуватися на касах самообслуговування та цифрових дошках меню.
-     Мережа ресторанів вміє вдало підлаштовуватись під різні конфліктні ситуації. У середині 1980-х років Макдональдс стикнувся з групою активістів London Greenpeace. У листівці під назвою «Що не так з McDonald's?» група стверджувала, що дії, які використовуються для виробництва харчових продуктів та пакування, сприяють погіршенню екологічного стану планети. Макдональдс же відтоді, намагається зменшити відсоток твердих відходів та виготовляти пакування з поновлюваних матеріалів.
-        Макдональдс надає велику кількість робочих місць для молоді та не тільки. До того ж корпорація активно підтримує ідеї рівності та толерантності. Відтак, на керівних посадах працює 50% чоловіків та 50% жінок, яким надаються однакова оплата праці, можливості кар’єрного зростання, незалежно від віку, статі чи віросповідання. Також у закладах працює 4% людей з інвалідністю. У компанії немає вікових обмежень, щодо приймання на роботу, окрім тих, які встановлені законодавством.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар