Интернет реклама УБС

07.10.22

ППО України. Як ви уявляєте собі роботу ППО та що це взагалі таке?




Авторка: Надія Корнієнко





З початку повномасштабного вторгнення рашистів на територію України, в нашому лексиконі з’явилося чимало нових слів, зокрема байрактар, джавеліна, повітряна тривога та ППО, про існування та значення яких раніше ми не замислювалися. То що таке ППО?           
 Багато українців уявляють собі ППО – як щит який прикриває собою міста від ворожих літаків та ракет. Виявляючи в небі ворожий об’єкт збиває його. Якщо пояснювати роботу ППО простими словами, то так воно і є.
   Ми покладаємо велику надію на роботу системи протиповітряної оборони, але не всі ракети та літаки можна збити, на жаль вона не всесильна та не завжди може захистити від повітряних атак, бо для деяких цілей вона просто не призначена.    ППО розшифровується як протиповітряна оборона, це заходи які спрямовані на зменшення чи відвернення удару. Працює виключно по ворожих об’єктах. 
  ППО буває 6 видів: військова, об’єктова, корабельна, повітряна, наземна, радіотехнічна, але виділяють два основні перше це ППО сухопутних військ, яке захищає війська на полі бою та ППО Повітряних сил України воно призначене, щоб захистити стратегічно важливі об’єкти країни, та міста.
   ППО – це зброя, яка працює проти літальних об’єктів супротивника. Виявити ворожий об’єкт та вчасно його знищити, є головним завдання ППО. Після оголошення повітряної тривоги, протиповітряна оборона виходить на позиції, приводить системи в бойову готовність та у разі необхідності знищує літальні об’єкти ворога.
   Звук ППО схожий на постріл новорічного салюту або великої петарди, він гучний, відлуння його може бути чути на велику відстань. Багато українців вже навчилися відрізняти звук ППО від вибухів. Не нехтуйте сигналами повітряної тривоги, у разі спрацювання протиповітряної оборони не варто покидати укриття до відбою тривоги, адже небезпека ще не минула, ворог дуже підступний та може повторити удар.
                                                                                                              

Немає коментарів:

Дописати коментар