Интернет реклама УБС

07.10.22

Круті подкасти, які варто послухати





Авторка: Анастасія Сорока







   Інколи нам бракує інтелектуальних розмов про психологію чи літературу, про технології чи мистецтво, чи просто цікавих історій про життя, тому ми слухаємо подкасти. Сьогодні в українському просторі зявляється все більше крутих та якісних україномовних подкастів на різну тематику, тому тут кожен може обрати щось цікаве для себе.
Ось мої топ-5 подкастів для тих, хто любить читати українську літературу, кому цікава культура України, хто любить подорожувати, і не тільки.

Наразі без назви

Подкаст ведуть дві чудові панянки Богдана Неборак, культурна менеджерка, журналістка, та Анастасія Євдокимова, літературознавиця. Подкаст сподобається всім, хто любить читати книги і їх обговорювати. Дівчата вже аналізували такі книги – «Інтернат» Сергія Жадана, «Місто» Валер’яна Підмогильного, «Московіада» Юрія Андруховича, «Сад Гетсиманський» Івана Багряного і т.д. Також подкаст буде цікавий для тих, хто любить складні запитання про культуру на кшталт «Як і чому культура стає національною?», «Як Україні повернути вкрадених митців?», «Коли почалася культурна колонізація України?» та інші.


Музика з історіями

Шо допомагає людям не падати духом у важкі часи? Авжеж, музика. Цей подкаст для тих, хто любить добру музику. Веде його український історик Ярослав Грицак, який супроводжує пісні цікавими історіями про написання цих пісень чи про їх авторів тощо. Він знайомить слухачів зі знаковою західною музикою 1960х-1980х років, що надихала на зміни. В Україні тоді такого не чули, а сучасні радіостанції цього вже не грають. Тож запрошую послухати музичні шедеври минулого століття.


Завези мене

Дуже цікавий подкаст від
Ukraїner про місця неймовірної краси, які вам точно захочеться відвідати. Людям, які обожнюють подорожувати, цей подкаст буде до душі. Кожен новий епізод начитують відомі особистості Христина Соловій, Катерина Павленко з гурту Go-A, Сергій Стерненко, гурт ТНМК та інші. Ви дізнаєтесь цікаві, а подекуди й таємничі, історії про замки, фортеці, міста та села. Обережно, після прослуховування подкасту одразу захочеться вирушити в мандри.

Робота на здоровя

Особливість подкасту – його створюють слухачі і слухачки. Люди надсилають власні історії, зв’язані з їх роботою, з проблемними ситуаціями, які виникали на роботі, а ведуча Марія Насєдкіна разом із експертами слухають, аналізують і намагаються допомогти. Теми кожного епізоду дуже різноманітні та цікаві: про закоханість і стосунки на роботі, про те, як поєднувати сім’ю і роботу, про зарплату і те, як не знецінити себе, про критику і багато іншого. Подкаст вчить того, що стосунки людини з її роботою повинні бути здоровими.

Історії культурного спротиву

Цей подкаст – це обмін історіями про те, як наші митці під гнітом імперій зберігали національну ідентичність та поширювали українське. ІКС – це спроба в часи нового спротиву, в часи повномасштабної війни, знайти силу в тих, хто цей супротив успішно чинив до нас. Подкаст ведуть Олена Катола та Соломія Сабат, любительки пообговорювати культуру. В епізодах ви дізнаєтесь про те, який випадок хабарництва в українській історії найшляхетніший; чи зрадники, і чи колаборанти писали українські інтелектуальні романи; хто в СРСР насмілився зробити вечір пам'яті Голодомору, та ще багато цікавенького.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар