Интернет реклама УБС

30.11.22

Читання під час війни

 



      Авторка: Анна Некрашевська






     Книги допомагають відволіктися від страшної буденності, яка нас оточує, хоча б на декілька годин. Завжди потрібно обирати твори за свої відчуттями та вподобаннями. Не потрібно змушувати себе читати те, що не до вподоби лише через чиїсь настанови. 
І цій статті я хочу навести деякі приклади книг на будь-який смак, щоб кожен міг обрати собі щось нове або перечитати старе.

     Як би банально це не звучало, але класика завжди була і буде актуальною, тому, на мою думку, варто прочитати такий твір, як «Великий Гетсбі» Френсіс Скотт Фіцджеральд. Події відбуваються в Америці 20-го століття, джазове покоління. Джей Гетсбі — багатій, що пройшов через тернистий шлях перш ніж досягти успіху. Колись ніхто б на нього й не глянув, а зараз усі знають його як того самого Гетсбі, котрий влаштовує найелітніші і найепатажніші вечірки. Джей Гетсбі зробив усе, щоб добитись американської мрії, та отримав далеко не те на що очікував.  
     Наступна книга – це психологічний трилер Дафни дю Мор’є «Ребекка». Розповідається про історію знайомства простої юної дівчини з Максимільяном де Вінтером — англійським аристократом. Захоплений дівчиною, Максимільян пропонує їй вийти за нього заміж. Здавалося б, усе складається якнайкраще, якби не таємнича похмурість Максимільяна. Все стає набагато гірше, коли щойно одружені приїжджають до Мандерлі — маєтку Максимільяна, де він жив з колишньою дружиною Ребеккою, яка загинула при загадкових умовах. Та дух Ребекки не покинув цього будинку, її присутність досі відчувається у її речах, у поведінці прислуги, у всьому. Навіть будучи мертвою, Ребекка здобуває верх над новою місіс де Вінтер. Та історія приховує ще багато таємниць, які вам доведеться розкрити разом з головною героїнею.
     «Sapiens. Людина розумна. Коротка історія людства» Ювал Ной Харарі. Це приголомшлива книга про історію людства. Ювал Ной Харарі показує нам як людина розумна пройшла шлях від незначної ланки екосистеми до володаря екосистеми. Як пшениця та зернові підкорили людство? Як з’явились гроші? Чому історично існує гендерна нерівність? Та якою кількістю крові та жертв людству обійшлось його процвітання? Я вважаю, що це книга, яка обов’язкова для прочитання кожного, щоб зрозуміти процеси, які відбувалися протягом еволюції людства.
     «Становлення» Мішель Обама. Мішель Обама — одна з найвідоміших перших леді у цілому світі. Її успіхи вражають, а починання завжди надихають. У своїй книзі вона розповідає про своє становлення — шлях, повний як болі і розчарувань, так і тріумфів та перемог. Це яскрава та цікава історія, здатна мотивувати кожного з нас. Біографії – це прекрасні матеріали для прочитання та аналізу, для самовдосконалення та розуміння, як люди стають успішними.
     «Гордість та упередження» Джейн Остін. Історія Елізабет Беннет та містера Дарсі була неодноразово екранізована. Ця книга — класика романтичної літератури з дуже закрученим сюжетом та непередбачуваною розв’язкою. Розповідь про життя п’яти сестер, інтриги та упередження, які заважають головній героїні розгледіти в містері Дарсі не гордого і самозакоханого, а щирого і вразливого чоловіка — цей роман не залишить байдужою жодну жінку. Це роман, який змушує вірити у справжнє кохання, від якого просто неможливо відірватися, очікуючи головної розв’язки.
     Книги – це та річ, за допомогою якої можна зануритися в казковий світ, придуманий саме тобою. Вони допомагають розвивати фантазію, адже при перегляді фільмів люди бачать вже готову картинку і не потрібно нічого уявляти, а от з писемними матеріалами потрібно підключити всі свої вміння. Читаючи, Ви уявляєте зовнішність героїв, природу, навколишній світ та все, що їх оточує. Така практика дозволяє відчути себе кінорежисером, костюмером або й художником. 

Немає коментарів:

Дописати коментар