Интернет реклама УБС

30.11.22

“Культурне протистояння”, – чому не варто захоплюватись прослуховуванням російських музичних виконавців, а варто почати слухати українських артистів








Автор: Данило Огородник






Після повномасштабного вторгнення в Україну багато людей, досі не перестали слухати російських виконавців. Аргументом на користь прослуховування російських артистів служить те, що музика не впливає на перебіг війни та взагалі вона “в нє палітікі”, проте це не так.Чому важливо захищати кордони не тільки фізично – а й ментально та культурно нижче.
Музика та податки
По-перше варто розуміти, на війну з Україною кожен громадянин рф сплачує податок в 13%, наприклад, якщо музикант отримає 100 тис. в місяць з площадки він платить 13 тис. на армію. Навіть попри санкції, російські музиканти продовжують отримувати гроші зі стрімінгових площадок по типу Spotify та Soundcloud. Тож коли ви їх слухаєте вони отримують монетизацію від площадка та кошти від реклами. Отримані гроші музиканти витрачають переважно на росії, тим самим сплачуючи податки, які потім ідуть на армію та на створення нових ракет, які тероризують нашу країну.
Музика та ідеї, які вона просуває
 
По-друге, музику можна віднести до інструменту пропаганди 2.0, яка на думку вченого Почепцова є не такою явною: “Пропаганда 2.0 давно реалізується у літературі та мистецтві, де глядач вже давно не може розпізнати пропагандистські моменти.” (URL:https://ms.detector.media/mediaanalitika/post/19328/2017-07-23-propaganda-20-kak-uspeshnaya-tekhnologyya-segodnyashnego-dnya/). Тому ви повинні бути обережними та критичними до тих ідей які пропагують в російській музиці, ви можете навіть не помітити як станете лояльними до російської агресії. Ви можете сказати, що це не так, сучасні виконавці цим не займаються, проте це не так. Навіть вони стали механізмом пропаганди.
 
На завершення хотілося сказати, переходьте на українську музику. Звичайно ви можете сказати, що не має треків на ваш смак, проте це не означає, що такої музики нема, просто треба краще пошукати.
 
 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар