Интернет реклама УБС

14.11.22

Неповторні, мальовничі, небезпечні - можна підібрати десятки епітетів та метафор для опису найвищої гірської точки Землі, та ніякі слова не здатні сповна передати усю їх величність






Авторка: Надія Ткаченко







     Гірський хребет, розташований в Азії, з‘єднує 6 різних країн, а саме Індію, Непал, Бутан, Тибет, Афганістан і Пакистан.  «Мандрівник, що вирішив підкорити висоти Гімалаї, приречений на трагічну загибель» - так думають більшість людей. Хотілося б спростувати цей факт і відкрити можливості для туристів пірнути у незвіданий світ.
     Проте, на жаль, гори нас зустрічають з досить жорстким кліматом: мусони, повені, снігопади, зсуви і землетруси, сильні вітри.
     Завдяки величезній площі гірської системи, Гімалаї вражають одночасно живописними зеленими долинами та засніженими холодними вершинами. 


     Гімалаї є найменш відвідуваною частиною Землі, що робить цей район найбільш незайманою частиною планети після Антарктиди.
     Гірський хребет часто порівнюють зі стіною, але не просто через великі розміри і особливості рельєфу. Гімалаї захищали одразу 3 войовничі народи: Монголію, Китай та Індію, утворюючи природний бар‘єр. 
     Через нестерпний клімат та активну вирубку лісів є загроза для життя багатьох тварин і рослин, їх кількість щорічно зменшується. Тим не менш, лікарські рослини, що ростуть у цьому районі, вважаються найчистішими на планеті і можуть вилікувати від страшних людських хвороб.
Якщо перекласти назву «Гімалаї», ми отримаємо «Домівку снігу».




Немає коментарів:

Дописати коментар