Интернет реклама УБС

08.11.22

Дбаймо про природу разом!




Авторка: Анастасія Сорока







     Кожен з нас може долучитися до збереження природи і це не так важко, як здається на перший погляд. Напевно ви вже не один раз чули про глобальне потепління, яке означитиме величезні ризики екстремальних посух, пожеж, повеней і нестачі харчів для мільйонів людей; про дуже велику забрудненість повітря, океанів, суші. Від цієї забрудненості гинуть тварини та хворіють люди. Ми повинні запобігти ще більшим катастрофам і зберегти нашу планету, адже це наш дім, а іншого такого в нас не буде.
 Ось декілька простих рекомендацій, які може виконувати кожна людина і таким чином дбати про природу.
Відмова від поліетиленових пакетів і пластику.
     В українських магазинах все частіше можна помітити еко-торбини, що дуже тішить. Але поліетиленові пакети все ще найбільше використовуються. Боротьбу із поліетиленовими пакетами можна розпочати самостійно, просто зменшивши їх споживання. Якщо кожна людина почне використовувати еко-торбину замість купи поліетилену, то це буде краще впливати на екологію, адже, як ми знаємо, поліетилен дуже довго розкладається і згубно впливає на природу. Також замість одноразового пластикового посуду використовуйте звичайний або металевий. Це скоротить кількість пластику, викинутого на сміття.
Сортувати сміття і віддавати на переробку.
     Використані скло, пластик та папір можуть бути перероблені на інші продукти. Для цього ми маємо сортувати відходи та викидати їх у спеціальні смітники для переробки. Таким чином ви робите вклад в боротьбу із забрудненням навколишнього середовища. У багатьох містах України вже є розподілення на пластик та інші відходи. Це хороший початок, щоб піклуватися про екологію. Також здавайте на макулатуру непотрібні вам газети та книги. Завдяки переробленню паперу у нас є можливість зберегти від вирубування до півмільйона дерев на тиждень.
Економія електроенергії.
     Це допоможе не тільки природі, а й нашій країні, адже ви знаєте, що українцям потрібно намагатися економити електроенергію. Вимикайте світло, коли виходите з кімнати; не залишайте увімкненими в розетку прилади, якими ви не користуєтеся; не вмикайте багато приладів одночасно; кип’ятіть тільки потрібну вам кількість води і т.д.
Екологічне пересування.
     Якщо ви маєте можливість пройтися пішки, проїхатися на велосипеді, а не на машині – використовуйте її. Так ви будете почуватися здоровими, енергійними, в хорошій фізичній формі. Та ще й зменшуватимете викиди шкідливих речовин в повітря.
Викидати сміття в смітник.
     Зазвичай сміттєві баки у містах є на кожному кроці. Звісно, багато людей зараз усвідомлюють, що смітити на вулиці не можна. Але все ж невеличке нагадування: не забруднюйте вулиці міст, ліси та інші території, бо ж ніхто не хоче жити в бруді.
 
Починайте з себе. Якщо кожен з нас буде сортувати сміття, викидати його, а не смітити на вулицях, екологічно пересуватися і т.д., то наша природа стане чистішою.

Немає коментарів:

Дописати коментар