Интернет реклама УБС

15.12.22

«Квітка на камені» або моє місце сили




Авторка: Діана Шликова




     

     Кажуть, кожна людина може мати так б мовити-край своєї землі . Пам’ятка, що наповнює енергією, що допомагає повернутися до себе. Місця сили є скрізь і всюди! Щоб знайти його, не потрібно лізти в високі гори і плисти за моря. Енергетичне місце можна знайти у вашому найближчому парку, біля річки або лісі, де ви зможете відчути той самий «дзен».


     Своїм енергетично сильним цетром , я вважаю, маленьке і затишне місце на Хмеличчині, а саме місто Кам’янець-Подільський.

     Всім серцем і душею, я завжди знаходжуся цьому дивовижному міні мегаполісі! Оскільки практично більшість  моїх  спогадів пов’язані з Кам’янцем…Мій перший день народження, рибалка з дідусем, перегони на велосипедах з товаришами та багато інших цікавих подій, що відбулися в цьому містечку . А також саме тут проживають мої родичі та друзі дитинства. Завдяки цим людям та місту я відчуваю себе, як вдома!

     Кам’янець-Подільський –  туристичне місто, що зберегло дух середньовіччя, при цьому стрімко розвиваючи свій туристичний потенціал. 


     «Квітка на камені», – так говорила про це прекрасне місто Поділля Леся Українка.

     Назва міста походить від слова «камінь» або «кам’яний». Але у Галицько-Волинському князівстві були поселення зі словом «Кам’янець», а тому друга частина вказує на історичну місцевість розташування – Поділля. 

     Кам’янець - найбільшим містом не обласним центром у Західній Україні, проте за кількістю архітектурних пам’яток займає третє місце в усій Україні після Львова та Києва.

     Саме це місто змогло зберегти в собі  той самий неповторний колорит. Адже, тут  протягом багатьох століть перепліталися культури і традиції семи народів: українців, вірменів, поляків, литовців, турків, росіян і євреїв. Це поєднання різних звичаїв і вірувань створило своєрідну, автентичну атмосферу, відображену в архітектурі Старого Міста.

     Родзинкою міста є стародавня фортеця. Архітектурна пам’ятка належить до сімки чудес України.  


     Фортеця оточена каньйоном, унизу якого протікає річка Смотрич, що стратегічно відіграло досить важливу роль в українській історії.  Річка петлею огинає острів, створюючи неймовірні краєвиди. Саме завдяки такому вигідному розташуванню Кам’янець-Подільську фортецю прийнято вважати однією з найбільш неприступних на теренах сучасної України. Отож, кам’янчани мають  щиро пишаються своєю історією незламного міста.

     У Кам’янці-Подільському не можливо затриматися на один день…Окрім відвідання фортеці, містечко зачаровує своє красою та світлими,усміхненими і закоханими в історію рідного краю людьми.

     Прогулянка Старим містом – це немов телепортація в інше століття. Тут  панує особлива атмосфера середньовіччя, увінчана духовністю костелів і церков. Вулиці, викладені бруківкою, гармонійно поєднуються з різними архітектурними шедеврами, які тут знаходяться на кожному кроці. Блукаючи цими невеликими стежками  містечка, я відчуваю себе дуже комфортно й безтурботно, наче знов опинилась в дитячому віці. 


     Ввечері за прогулянкою разом з кавою, можливо помилуватися неймовірною Ратушею та Триумфальною аркою,що знаходяться в центрі.


     Я помічаю, як кожен рік щось змінюється в Кам’янці-Подільському. Як його невеличка територія набирає нового змісту, як тут кожен знаходить своє затишне містечко для душі!


Немає коментарів:

Дописати коментар