Интернет реклама УБС

21.12.22

Успіх у молодості – запорука майбутнього






Авторка: Інна Комаренко







«Ще одна річ, яку неможливо придбати за гроші, – це молодість. Адже вона – не річ» ©


     Одного разу жителів провідної європейської країни спитали, що б вони обрали: красу, молодість чи багатство. Переважна більшість респондентів віддала перевагу молодості. На думку людей різних вікових груп, молоді роки є особливим періодом у житті. Звичайно ж, кожному хочеться, щоб його молодість була вдалим переходом до дорослого життя.
     Як пише німецька газета Gießener Allgemeine, «чудовий вік, коли людині вже за 20, але ще не сповнилось 30» мав би бути «періодом для щасливого, безтурботного життя. Підліткові роки минули, а до критичних 50 ще далеко». Проте замість щасливого і безтурботного життя все більше молодих людей стикаються з так званою «кризою чверті життя». Цей термін, за даними газети, фахівці «застосовують для опису кризового стану, який настає в молоді перед закінченням навчального закладу, коли потрібно визначитися зі своїм майбутнім». 
     Психологи пояснюють, що зміни в суспільстві в останні роки ще більше сприяють зростанню побоювань про майбутнє. Крім того, через великий вибір як в професійній сфері, так і сфері приватного життя деякі молоді люди бояться, що приймуть не те рішення. Разом з тим психологи вважають, що немає безповоротних рішень і що немає нічого поганого в тому, щоб зробити кілька поворотів на життєвому шляху. Як зорієнтуватися?
     Хоча й існує думка, що сучасна молодь живе лише сьогоднішнім днем, це не завжди так. Певні опитування показують, що молоді люди спочатку замислюються над тим, що відбувається навколо них, після чого роблять власні висновки про те, що чекає їх у майбутньому. Однак, зрозуміти навколишню дійсність для деяких стає ще тим квестом, а фраза «світле майбутнє» починає звучати наче якийсь оксюморон. Чи може щось у цьому допомогти?
     Виявляється, коли молоді люди дивляться на сучасне суспільство, свідомо чи підсвідомо вони погоджуються з Біблією. Ця стародавня книга пояснює теперішній стан справ та розповідає про майбутнє. Наприклад, в ній написано, що ми живемо у «тяжкі часи», бо люди «грошолюбні» й «жорстокі» (2 Тимофія 3:1—3). А щоб зменшити напруженість й дивитись у прийдешність з більшим оптимізмом, вона радить: «Пильно дивись на бездоганного... бо майбутнє такої людини буде спокійним» (Псалом 37:37).
     Крім того, у Біблії містяться багато порад, які допоможуть приймати мудрі рішення та уникати майбутніх негативних наслідків. Наприклад, якщо людина вирішує позичити гроші, то їй варто подумати, чи зможе вона повернути їх. Біблія зауважує: «Боржник — раб того, хто дає в борг» (Прислів’я 22:7). Таким чином, людина може зробити свої молоді роки більш успішними. Недарма в народі кажуть: «Книга вчить, як на світі жить».
За якими критеріями визначають успіх у молодості? Популярність, цікава робота та круті друзі? Немає сумнівів, що кожен може використати свої молоді роки так, що це принесе йому найкращі результати в дорослому житті. Інакше кажучи, саме від успіху в молодості може залежати майбутнє. 

Немає коментарів:

Дописати коментар