Интернет реклама УБС

16.01.23

Міміка та мова тіла: що можна дізнатися про людину?






Авторка: Надія Ткаченко









     
     Мені здається, що більшість зі мною погодиться: так як ми можемо не завжди бути максимально щирими через певні обставини, часто приховуємо емоції та контролюємо чи не кожне слово. Іноді ця здатність - наш помічник, бо «сортируючи», що потрібно говорити, а що ні, можемо уникати сварок, негативних моментів та проблем. А хтось навпаки страждає від переодягання сотень масок. Але більша частина просто забуває: вступаючи в будь-яку комунікацію, або навіть наодинці, наше тіло та обличчя промовляє за нас самих. 

     Положення голови. Експерти стверджують, що людина, яка тримає голову прямо - впевнена та відкрита особистість; якщо ж підборіддя трохи підняте - можна замислитися, що перед вами - самовпевнена та зарозуміла особа. Людина змінює часто положення - може легко піддатися впливу та не є лідером.
     Міміка обличчя. Погляд «очі в очі» є дуже важливим фактором у бесіді. Не дарма кажуть, очі - дзеркало душі. Ми можемо щиро посміхатися, а всередині страждати від смутку. Прямий відкритий погляд - ознака щирості та зацікавленості. Але не слід плутати з прямим поглядом, що не відривається під час розповіді - це може свідчити про брехню. Зазвичай, коли згадуємо про події в минулому, наші очі мимоволі відводяться трохи в бік. 
     З-під лоба дивляться ті, хто агресивно налаштований і намагається привести свої наміри в дію.
     Якщо людина посміхається, і куточки її очей примружені, це справжня радість і щастя. 

     Положення рук. Якщо є відчуття, що руки ніби пришиті до тулуба, то співрозмовник може бути пасивним у намірах. Руки за спиною - недовіра, невпевненість, сумнів. Торкання підборіддя, губ та носа - ознака, що співрозмовник імовірно говорить неправду. Руки в кулаках - фактор агресії. 
     Важливо пам‘ятати, що ми живемо у багатогранному світі країн з різними звичаями і традиціями, та слід бути надзвичайно обережними при використанні  деяких з них. 
     В таких країнах, як Італія, Іспанія, Португалія, Бразилія, «козу» (жест із виставлених мізинцем і вказівним пальцем) краще не показувати жителям. Тут такий знак, показаний чоловікові, означає, що його дружина йому зраджує. 
     Мешканці В’єтнаму вважають схрещені пальці схожими на жіночу частину тіла. Тому
реакція на цей жест може бути різноматітна, але точно не позитивна. 
     Показувати великий палець перед громадянами Ірану, Таїланду, Афганістану та Італії - табу. Такий жест може бути досить образливим для цих національностей.
     Якщо у вас планується важлива зустіч з інвесторами, романтичне побачення з дівчиною або ж просто прогулянка зі знайомими, і вам потрібно «прочитати» людину, можна заглянути у книгу жестів,і вона розповість дуже багато цікавого.



Немає коментарів:

Дописати коментар