Интернет реклама УБС

30.01.23

Must see: 5 фільмів для журналістів

 У світі не існує речі, про яку б не зняли кіно, журналістика тому не виключення. Когось це може зацікавити до перегляду, а когось навпаки відштовхнути. Журналістика переповнена вибуховими емоціями, новими знайомствами та сенсацією. Іноді хочеться побачити всю роботу зі сторони, зробити для себе певні висновки. 

«Стрингер», 2014 


Фільм розповідає про життя Луїса Блума, який патрулює місто вночі разом із поліцейськими в гонитві за кровавими сценами. На прикладі Лу чітко показані етапи «коригування» реальності. Спершу просто Блум знімає те, що бачить. Потім він вирішує трохи втрутитися в події, витягнувши за ноги черговий труп на освітлене фарами місце. А в кінці навмисно створює надзвичайну ситуацію, в котрій гинуть люди. 

Перегляд фільму викликає ураган емоцій, головний герой скоріше схожий на психопата, котрий готовий на все заради сенсаційного матеріалу, навіть на вбивство свого колеги. 

«Клуб зірвиголов», 2010


Перш за все, варто зазначити те, що фільм знятий на реальних подіях. Розповідається про групу фотографів та фотожурналістів, що діяла в Південно-Африканській Республіці впродовж 1990-1994 років. Цей період характеризується великою кількістю міжусобиць серед темношкірого населення. В об’єктив фотографів «Клубу шибайголів» потрапляли саме сцени насильства. Фотожурналісти висвітлювали головні конфлікти в африканських країнах. Жорстока кінострічка, котра демонструє жахливі реалії того часу. 

“Громадянин Кейн”, 1941


“Я працюю в газеті і формую суспільну думку. Як я напишу сьогодні, так завтра думатиме кожен перехожий”.

Чарльз Фостер Кейн – спершу журналіст, а згодом впливовий газетний магнат.  Невдовзі він помирає у своєму маєтку. Його останніми словами стають «трояндовий пуп'янок». Це викликало бурхливу реакцію у аудиторії. Кожен вважав, що даний вислів має прихований сенс. Журналіст Томпсон отримує завдання з'ясувати, що означали останні слова Кейна. 

На жаль, йому не вдалося виконати поручене завдання. Він приходить до висновку, що це може бути що завгодно. Останні кадри показують робітників, які спалюють мотлох, знайдений у маєтку. Вони кидають до печі старі дитячі санчата, що називались «Трояндовий пуп'янок».

«Тисячу разів на добраніч», 2013


Фільм, котрий демонструє як насправді працюють журналісти у гарячих точках. Одною із них є головна героїня – Ребекка. Вона документує дії групи жінок-смертників в Афганістані. Військовий фотограф супроводжує одну з терористок-смертниць до Кабула, де передчасний вибух бомби тяжко травмує її. Відновлюючись дома після нещасного випадку, сім’я ставить героїні ультиматум – вони або робота. Вона вибирає сім’ю. 

Згодом доньці Ребекки стають цікаві її роботи, тому разом вони вирушають в табір біженців, вважаючи, що поїздка буде безпечною. Та неочікувано стається напад озброєної групи. Жорстоко, безжалісно вони вбивають людей один за одним на місці. Жінка наказує доньці втекти у безпечне місце, натомість сама залишається, щоб зробити кадри, дивлячись своїй смерті прямо в очі. 

«Дощовий день у Нью-Йорку», 2019


Романтична комедія, що розповідає про життя закоханої пари. Ешлі — журналістка-початківець, отримує можливість взяти інтерв’ю у відомого режисера. Для неї це стає чудовою нагодою, щоб просунутись вперед серед інших. Кореспондентка відправляється на зустріч з режисером, та неочікувано для самої себе занурюється у світ кінематографа. Студентка настільки в захваті, що забуває про свого хлопця, життя якого в той час теж кардинально змінюється.

Сподіваюся, що моя добірка фільмів стане комусь в нагоді. Допоможе знайти фільм на вечір та приємно провести його за чашечкою улюбленого напою. 


Анастасія  Столбова

Немає коментарів:

Дописати коментар