Интернет реклама УБС

03.02.23

"Знаю - ЩО? Знаю - ДЕ? Знаю, що НЕ підведе..."






     1 лютого Музей Марії Заньковецької широко відчинив двері для відвідувачів. В арт-просторі цього будинку-музеї першої народної артистки України відбулося феєрічне відкриття прем’єри персональної виставки фотографій відомого українського фотохудожника сирійського походження Рамі Албустанлі «Знаю - ХТО! Знаю - ДЕ! Знаю, ЩО не підведе!».

     На виставку завітало багато гостей, співробітників та друзів фотомайстра, щоб привітати його із яскравою подією його життя. Під час заходу були урочисті виступи та теплі привітання митця. Виставка стала приємною можливістю поспілкуватися із автором та сфотографуватися з ним на память. Так хто ж він є, цей митець в Україні із Сирії? А сталося у його житті так, що 11 років тому громадянином України Рамі Албустанлі змусила стати війна на його малій Батьківщині, де «русский мир» у вигляді московських найманців влаштував геноцид для багатьох сирійців. Постраждав тоді й Рамі….Після чого переїхав до Криму; на жаль, «русский мир» наздогнав його і там, і наразі Албустанлі мешкає  в Києві.


     З того часу він не просто живе в Україні, а ще займається громадсько-корисним бізнесом.  А свій вільний час пан Рамі витрачає на заняття художньою фотографією. У його творчому портфоліо вже більше 1000 довершених світлин, переважна частина яких присвячена зображенням культури та загалом краси нашої чудової держави - України. Окрім цього з перших днів російсько-української війни Рамі долучився до волонтерського руху в Києві та купував за власні кошти одяг, продукти харчування, ліки для ЗСУ. І зараз він опікається нашим військом та допомагає як волонтер. А ще в планах фотомайстра провести свою чергову фотовиставку в одному з військових шпиталів Київщини у межах Міжнародного арт-проєкту «Повертайся живим!».


     Виставка стала можливою завдяки енергійному натхненню її арт- менеджера і куратора Сергій Коміссарова, який організовує не вперше такі важливі у цей важкий час виставки для шанувальників українського мистецтва. Із творчістю автора фотографій Рамі Албустанлі на виставці "Знаю - ЩО? Знаю - ДЕ? Знаю, що НЕ підведе..." всі охочі можуть ознайомитися до 15 лютого.... 

      Завітавши в Музей Заньковецької (вул.Велика Васильківська, 121) на цю виставку, відвідувачі ще можуть ознайомитися і з музейною експозицією Її основою є оригінальні речі артистки - колекція М. Заньковецької з фондів Державного музею театрального, музичного та кіномистецтва України, на сьогодні одна з найбільших; новозібрані матеріали і останні дарунки родичів Г. Ф. Дядюші та І. Ф. Толочко.     

Леонід Коваленко   

Сергій Бахін

Немає коментарів:

Дописати коментар