Интернет реклама УБС

06.02.23

Творчий фронт на варті війни або як мистецтво допомагає під час війни


     
Протягом багатьох століть українську культуру безжалісно намагалися знищити. Ліквідування надбань українською мовою, репресії майстрів, розстріляне відродження. Кількість вжитих заходів вражає, адже всі вони спрямовані на те, щоб стерти будь-які українські здобутки. Проте, українці – незламна нація, встояли тоді, боримося і переможемо зараз.

     Мистецтво завжди надихало і було зброєю, тим більше під час війни. Хтось доносить правду словом, хтось музичним інструментом, а хтось пензлем, все з метою, щоб не тільки зберегти, але й поширити в маси українську культуру. Оскільки, під час російсько-української війни, кожен українець боронить свій фронт: і не лише військовий, волонтерський, гуманітарний чи інформаційний, а й українсько-мистецький фронт.

     В Україні і за кордоном митці намагаються своєю творчістю підіймати бойовий дух військових, підбадьорювати громадян держави доносити  правду про війну і агресію Росії в Україні.

     Співаки, музичні групи та артисти проводять благодійні концерти на підтримку ЗСУ та постраждалих від війни українців по всьому світу. Закордонні зірки, а також актори, музиканти, співаки, поети, художники об’єднуються задля  підтримки України. 

     Окрім благодійних концертів, деякі вітчизняні артистів також стоять на варті захисту Батьківщини в різних містах, допомагаючи не тільки словом, а й  ділом. Так, лідер гурту «Антитіла» Тарас Тополя 24 лютого 2022 року  лідер гурту «Антитіла» Тарас Тополя змінив сценічний костюм на військову форму, а мікрофон – на зброю. Сьогодні ж він – знову на культурному фронті, з якого у будь-який момент готовий повернутися на передову.

Діана Шликова

Немає коментарів:

Дописати коментар