Интернет реклама УБС

05.03.23

Наталія Дідух "Елегія в погонах"











   З березня в музеї Марії Заньковецької (філія Музею театрального, музичного та кіномистецтва України) відкрилася виставка талановитої малярки з Вінниці Наталії Дідух. Експозицію виставки "Елегія в погонах» сформували працівники музею на чолі з Жанною Маценко, а також куратор, співорганізатор міжнародного артпроєкту "Повертайся живим!", заслужений журналіст України Сергій Комісаров.

     На відкритті виставки гості ознайомилися з творчим шляхом і доробком талановитої мисткині. За словами Маценко,  Наталія дуже креативна людина, яка мислить образами і відчуває світ через позитивні асоціації... її картини вражають світлою енергетикою, в першу чергу - реалістичністю зображених на них персонажів. Звірі на картинах викликають відчуття справжності, зловила себе на бажанні доторкнутися до блискучої, шовковистої шкіри леопарду, щоб відчути її м'якість або вдихнути аромат зображених спілих яблук та гранату, або потримати в руках пишний букет рожевих півоній, відзначила Жанна.

   Сергій Комісаров під час представлення нагадав, що Дідух є офіцером Збройних Сил України і разом із бойовими побратимами та посестрами із першого дня війни захищає нашу Батьківщину; а ще пані Наталія щиро закохана у Мистецтво, і створила вже більше 500 довершених художніх творів. 

   Наталія Дідух закінчила вінницьку художню школу. Малювала з дитинства, але доля розпорядилася інакше. Знову писати майбутня художниця почала у вересні 2017 року. Хобі переросло у покликання. Наталія закінчила факультет художнього, декоративного мистецтва та реставрації Вінницького університету. За часи творчості провела серію майстер класів з дітьми та дорослими. Проілюструвала три поетичні збірки. Її акварель була надрукована у французькому журналі Artmajeur. Також співпрацює та проводить спільні покази дефіле з модельною агенцією STEFANELL. 

    Брала участь у 24 міжнародних конкурсах мистецтв, де займала призові місця та Гран Прі. З 2021 року є членом міжнародного журі конкурсу GOLDEN TIME. Провела 14 персональних виставок (одна з них у Польщі у приватній галереї JAG). Брала участь у 42 колективних, а також у 18 міжнародних виставках, зокрема, у 2022 році в Лондоні в галереї Boomer Gallery. Роботи обдарованої української художниці знаходяться в приватних колекціях України, Німеччини, Англії, Італії, Росії, Польщі, Словаччини та Греції, Швеції, Грузії. Художні твори приймають у проекті INSHE ART. Також, Наталія Дідух співпрацює з галереями JAG, Artmajeur, Caravan та Глобус. Пише олією та аквареллю, пастеллю та акрилом. Серед улюблених тем - квіти і тварини, пейзажі та характерні портрети. В одному з останніх інтерв'ю малярка зізналася, що без живопису не уявляє своє життя,. Мріє, щоб створені роботи дивували і приносили радість!

  Під час відкриття Сергій Комісаров разом із генералом Збройних Сил Грузії, відомим українським волонтером та громадським діячем Зазою Бакурадзе започаткували традицію нагороджувати героїчних захисників, солдатів та офіцерів ЗСУ та Тероборони України військовими відзнаками - на фоні довершених творів сучасного образотворчого Мистецтва. Так, у цей вечір із рук Зази медаль "Ветеран військової служби України" (разом із посвідченням до нагороди) отримав його друг та бойовий побратим - Олександр Мартинюк. Із чим старшого лейтенанта на прізвисько "Атом" привітали усі присутні на цьому яскравому святі. Як старший лейтенант ЗСУ розчуленого "Атома" привітала й Наталія Дідух! Представники Музею планують і надалі запрошувати на відкриття виставок та на нагородження у його стінах героїчних українських воїнів. Музей відкриває шлях талантам України, а традиція збиратися у цьому місці митцям була започаткована неперевершеною Марією Заньковецькою – однією із засновниць українського професійного театру. Робота виставки Наталії Дідух "Елегія в погонах" триватиме до 17 березня за адресом: вул.Велика Васильківська, 121 (ст.метро Палац Україна). Вихідний день - понеділок. Чекаємо на вас, шановні поціновувачі сучасного образотворчого Мистецтва!          

Леонід Коваленко

 Сергій Бахін

Немає коментарів:

Дописати коментар