Интернет реклама УБС

15.03.23

Героїзм. Герої не вмирають

 


Авторка: Анастасія Симоненко 





     Герой - людина, яка вчинила героїчний вчинок, а може, навіть стала втіленням визволення та патріотизму, людина, вчинками якої пишаються і ставлять у прикладом для майбутніх поколінь. Героїзм - найвищий прояв людяності. Це можливість пожертвувати собою, заради життів інших, це можливість віддати своє життя ризику, заради інших. Це можливість відчувати біль інших, брати відповідальність не тільки за своє життя. Це боротьба за справедливість та правду, за яку ти можеш поплатитись життям.

    Перефразую Франка: не знаю, чиїм сином він був – і став володарем у царстві духа, бо для нас слова «Слава Україні» мають бути безцінними. Саме ці слова я б хотіла сказати про людину, що проявила героїзм, якому мільйони українців відповіли «Героям Слава», але він вже ніколи цього не почує. Його розстріляли російські солдати за слова «Слава Україні», Олександр Мацієвський є нашим героєм, про якого ми будемо пам’ятати та шанувати. А росії доведеться відповідати про кожен скоєний злочин. 

     На жаль, героями стають ті люди, яких ми більше не зможемо побачити та пожати їх руку за їх сміливість. Такі люди потрапляють в ситуації, які потребують швидкого рішення. Прикладів цього і в історії, і в сучасному житті скільки завгодно: подвиг пожежників-ліквідаторів на Чорнобильській АЕС, самовідданість Небесної сотні, героїзм волонтерів під час АТО, героїзм волонтерів під час повномасштабної війни в Україні, наші ЗСУ та і всі українці сьогодення, що щодня допомагають своїм воїнам, державі та тримаються під час війни. 

    Отже героїзм - це мужність, високоморальність та шляхетність, це вибір, але й водночас страх, це самопожертва заради інших, хто цього потребує, це перемога над власними страхами і сумнівами заради ідеї, яку ти несеш в цей світ. 



Немає коментарів:

Дописати коментар