Интернет реклама УБС

05.04.23

Українська весна


















     В київському Музеї Марії Заньковецької (філія Музею театрального, музичного та кіномистецтва України), музеї позитивні емоцій продовжився весняний виставковий марафон у режимі non stop, який свого часу започаткували талановиті організатори Сергій Комісаров та Жанна Маценко. 2 квітня там відбулося  відкриття одночасно двох вернісажів трьох непересічних особистостей, фахівців своєї справи.
     Першою відкрилася персональна виставка талановитого київського художника Андрія Клішина «МІСТИКА, ВЕСНА, КОХАННЯ».      Зразу після представлення художника та його виступу перед гостями відбулося відкриття другої, не менш атмосферної та яскравої об'єднаної виставки «ПЕРЕМОЖЕ ВЕСНА!» ця виставка була представлена одночасно двома  креативними творчими особистостями талановитою майстринею декоративно-прикладного мистецтва і дизайну Людмилою Пономаренко та не менш талановитим живописцем Олександром Малінченком. Виставки присвячені чудовій порі року – Весні!
     Художник Андрій Клішин на виставку представив роботи більшість із яких присвячена прекрасному почуттю кохання, яке зазвичай спалахує сааме на весні. Людмила Пономаренко показала поцінувачам мистецтва прекрасні панно великого розміру, а картини Олександра Малінченка виконані в стилі класичного реалістичного мистецтва, На довершених реалістичних полотнах Олександра Малінченка буквально фонтанує життя рідної української Природи, представленої річками, ставками та озерами його благословенної малої батьківщини – Боярки, що на Київщині.
     Цього дня в Музеї Марії Заньковецької був просто аншлаг. На відкриття виставки завтіла більше 100 поціновувачів сучасного образотворчого мистецтва України друзів та гостей художників. Таке в музеї із усіх виставкових марафонів було вперше і є підтвердженням тому, що музейна команда – на  правильному шляху! Організатори виставок планують перетворити музейні виставкові вернісажи в центр Духовності та Культури Києва. 
     З промовами окрім організаторів привітали художників та виступили перед гостями Заза Бакурадзе, Оксана Науменко, Сергій Грабар, Валентина Плахотнюк та Мишко Нако. Вони читали перед аудиторією прекрасні вірші про кохання, співали українські пісні, зверталися зі словами, присвяченими мистецтву та прекрасному почуттю коханню.  
Довідкова інформація про художників:
Андрій Клішин
     Андрій Клішин використовує інтуїтивно-спонтанний живопис. Картини цього непересічного автора – це немов видіння з інших світів, з іншого часу чи - між часу… На думку художника Андрія Клішина, кохання це те головне, що з'єднує нас з іншими світами та один з одним - у цих інших світах… «Ми будемо жити вічно тільки в коханні, в усіх його проявах, - переконаний живописець. – І зовсім не важливо, як ми, люди, виглядатимемо в інших життях… Але якщо ми любимо, то обов'язково знайдемо своїх коханих!...»
     Пономаренко Людмила Сергіївна.
Народилася в місті Києві 1981 року. В 1997 вступила до Київського художньо-промислового технікуму, в 2002 – до Київського інституту декоративно-прикладного мистецтва та дизайну ім. М. Бойчука, який закінчила у 2006 році. Під час навчання педагогами з фаху були Сергій Нечипоренко, Марта Базак, Василь Андріяшко.
Членкиня НСХУ з 2019 року. Брала участь у багатьох виставках, серед яких IV, V та VI Всеукраїнська трієнале художнього текстилю, Всеукраїнська виставка до Дня художника, Всеукраїнська виставка до Дня Незалежності, Всеукраїнська різдвяна виставка, «Світ Божий, як Великдень» у Тернополі, Ужгороді, Києві та інших містах, виставка в Боярському краєзнавчому музеї та інші.
     В своїх творчих роботах намагаюся поєднувати автентичні техніки ткацтва з власними варіаціями їх використання, а також композиціями. Більшість робіт створено на горизонтальному ткацькому верстаті авторськими техніками, що поєднують традиційне українське рушникове перебірне ткацтво, узорні саржові тканини, репсове переплетення та багато іншого. В роботах використовую переважно натуральні матеріали.
Творчу роботу з 2004 року поєдную з роботою у Київській дитячій художній школі №9, де викладаю живопис, рисунок та композицію. Намагається навчити дітей не лише академічному рисунку та живопису, а насамперед розвинути у них здатність творчо мислити, створювати власні неповторні образи.
     Малінченко Олександр Миколайович.
Український художник з широким творчим діапазоном, лауреат літературно - мистецької премії імені Володимира Самійленка. 
Малінченко Олександр народився 18 квітня 1953 року в м. Києві. В 1977 р . Олександр закінчив Київський художньо-промисловий технікум. Працював в обласному художньо-виробничому комбінаті художником-оформлювачем. 
     З 2000 року організовує персональні виставки в Україні. Його роботи знаходяться в приватних колекціях в Україні та за кордоном: в Новій Зеландії, Франції, Німеччині, США, Польщі, Литві.
     Приходьте  і друзів приводьте! Буде дуже і дуже цікаво! 
     Адреса Музею Марії Заньковецької (філія Музею театрального, музичного та кіномистецтва України) : Київ, вул. Велика Васильківська, 121.

Леонід Коваленко

Немає коментарів:

Дописати коментар