Интернет реклама УБС

13.06.23

Тестування косметики на тваринах






Авторка: Юлія Лесько






     
     Здавалося б, що люди стають більш свідомими та гуманними до тварин, проте, це не завжди так. Тварини й досі страждають від жорстоких досліджень та непотрібних випробувань.
     Сьогодні, дехто вважає обов’язковим тестувати косметику «спеціального використання» (такі як фарба для волосся та сонцезахисні креми) на тваринах, а багато гуманніших методів тестування ще не прийняті регуляторними органами країн.
Компанії проводять тести на тваринах, бо створюють нові інгредієнти та хочуть оцінити їх безпеку. Проте, це жорстоко та непотрібно, оскільки компанії можуть створювати продукти із тисячі вже перевірених інгредієнтів, які не потребують додаткового тестування. 
     Існують тисячі дивовижних  брендів, які не тестують свої продукти, рецептури чи інгредієнти на тваринах. Про це можна дізнатись в Інтернеті, або зручніше завантажити додаток, який допоможе швидко визначити чи тестували продукт на тваринах.
Також, на багатьох продукція можна помітити значок «The Leaping Bunny» та впевнено користуватись таким засобом.

     Варто зазначити, що тестування засобів на тваринах не є точними. Тварини часто реагують інакше ніж люди, що призводить до неточних оцінок. Ненадійні та неефективні тести  означають, що безпека споживачів не може бути гарантована. 
     На ринку вже є тисячі продуктів, виготовлених із використанням інгредієнтів із довгою історією безпечного використання, які не потребують додаткових тестів. Компанії можуть забезпечити безпеку, вирішуючи створювати продукти з використанням цих інгредієнтів. Також, вони мають можливість використовувати наявні тести без тварин або інвестувати та розробляти нові. Уже доступно майже 50 тестів, які не проводяться на тваринах, ще багато в розробці. Сучасні альтернативи можуть точніше імітувати реакцію людей на косметичні інгредієнти та продукти. Вони також часто більш ефективні та рентабельні. 
     Ви можете допомогти збільшити кількість компаній, які відповідають стандарту Leaping Bunny, закликаючи компанії сертифікувати свою продукцію як вільну від жорстокого поводження. Відповідально обирайте засоби, які купуєте. Якщо бренд, який ви розглядаєте, не входить до списку Leaping Bunny, зв’яжіться з компанією та запитайте, чи його продукти або інгредієнти тестуються на тваринах на будь-якому етапі виробничого процесу. 
     Дбайте про тварин та користуйтесь гуманною косметикою!

Немає коментарів:

Дописати коментар