Интернет реклама УБС

13.06.23

Заступник Міністра оборони України Віталій Дейнега взяв участь у п’ятому засіданні Кібердіалогу Україна-США

     1 червня 2023 року делегації України та Сполучених Штатів Америки зустрілися в м. Таллінн (Естонія) для проведення 5-го Кібердіалогу України та США – щорічного заходу з питань співпраці у сфері кібербезпеки, повідомляється на сайті МОУ.
     Під час зустрічі делегація США висловила непохитну підтримку Україні у сфері кіберзахисту в боротьбі з російською агресією. США працюють над виділенням додаткового пакету допомоги Україні у сфері кібербезпеки в обсязі 37 мільйонів доларів. Загальний обсяг допомоги з боку США у цій сфері складатиме 82 мільйони доларів з лютого 2022 року та 120 мільйонів доларів з 2016 року. Ця підтримка спрямована на розбудову спроможностей України виявляти, стримувати та реагувати на кіберінциденти та загрози, а також на захист критично важливих мереж і цифрової інфраструктури.
     «Розбудова спроможностей кібербезпеки є одним із ключових пріоритетів Міністерства оборони, тому ми особливо цінуємо партнерство та плідну співпрацю зі Сполученими Штатами у цій сфері» — прокоментував Віталій Дейнега.
Сторони обговорили місце кібербезпеки в довгостроковому цифровому розвитку України, зокрема підтримку в розвитку людського капіталу, інституцій та критичної інфраструктури. Учасники обмінялися думками щодо майбутньої співпраці з питань кібербезпеки, зокрема щодо обміну набутим досвідом у сфері цифрової та кіберполітики.
До складу української делегації на чолі із заступником Міністра закордонних справ Антоном Демьохіним увійшли заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Демедюк, заступник Міністра цифрової трансформації Георгій Дубинський, заступник Міністра оборони з питань цифрового розвитку Віталій Дейнега, начальник Головного управління радіоелектронної та кіберборотьби Генерального штабу ЗСУ Іван Павленко, заступники Голови Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Віктор Жора та Олександр Потій, директор департаменту Служби зовнішньої розвідки України Олег Кірій, заступник начальника департаменту кібербезпеки СБУ Іван Калабашкін, заступник начальника Департаменту кіберполіції Національної поліції України Олег Заворотній, начальник управління цифрового розвитку та кібербезпеки Міністерства енергетики Роман Кравідз, керівник служби забезпечення діяльності НКЦК Апарату РНБО Сергій Прокопенко та Надзвичайний і Повноважний Посол України в Естонії Мар’яна Беца.
     Посол з особливих доручень з питань кіберпростору та цифрової політики Натаніель Фік з Державного департаменту очолював делегацію США, до складу якої увійшли виконуюча обов’язки національного директора з кібербезпеки Білого дому Кемба Уолден, заступник помічника міністра оборони Майк Еоянг, заступник командувача кіберкомандування США генерал-лейтенант Тімоті Хо, Бригадний генерал Чад Радуеге з Європейського командування США, заступник помічника міністра внутрішньої безпеки Томас Макдермотт і виконавчий директор Агентства з кібербезпеки та безпеки інфраструктури Брендон Уейлз, а також представники Федерального бюро розслідувань та USAID.
     Члени делегацій висловили вдячність уряду Естонії за можливість зустрічі в Таллінні.



Немає коментарів:

Дописати коментар