Интернет реклама УБС

29.09.23

Вітаміни восени для покращення імунітету



Авторка: Валерія Тєлегіна



   Восени відбувається суттєве зменшення сонячного світла, повітря стає більш вологим та прохолодним. Всі ці чинники призводять до зниження імунітету, що свою чергу веде до втоми, погіршення настрою та частих захворювань. Осінь це пора року, коли наш організм потребує особливої турботи. Одними з найкращих помічників у підтримці імунітету є вітаміни, проте які саме вітаміни обрати в осінній період?
  Ми проконсультувались у сімейного лікаря 4 міської поліклініки міста Дніпро
Антонової Тетяни Олегівни.
   Вона розповіла, що лідером серед таких необхідних нам восени вітамінів, є вітамін C який містить; червоний перець, обліпиха та чорна смородина, зелень петрушки, ківі та апельсин. Вітамін C сприяє якісній роботі імунної системи, активно бореться зі стресом і допомагає підтримувати слизові оболонки дихальних шляхів у нормальному стані, запобігаючи застуді.

   Вітамін D також дуже потрібен нам восени, оскільки сонячного світла з кожним днем все менше, важливо знайти додаткове джерело сонячного вітаміну, таким джерелом можуть стати; молоко, яйця, червона риба, жирний оселедець та тверді сири. Вітамін D не тільки підтримує працездатність імунної системи, а ще зменшує ризик запальних захворювань.
Не слід нехтувати вітаміном E оскільки він потужний оксидант, що захищає клітини від пошкодження та допомагає зберігати шкіру сяючою та здоровою навіть у хмурі дні. Вітамін Е міститься у таких звичних для нас продуктах як; рослинні олії, насіння соняшника, шпинаті, горіхах та авокадо.

   Вітаміни групи B(особливо В12, В9, та В6) сприяють здоровому функціонуванню імунної системи та гарній роботі центральної та периферійної систем. Вітаміни групи В містять в собі; свинина, печінка, гречка, коричневий рис та квасоля з зеленим горошком.
   Якщо ви не дуже любите готувати чи бракує часу, та хочете приймати вітаміни у концентрованому вигляді, що продаються в аптеках, радимо звернутися за консультацією до спеціаліста.

   Восени, крім включення в раціон корисних продуктів, важливо також підтримувати водний баланс та займатися фізичною активністю. Не забувайте, що здоровий спосіб життя це найкращий спосіб підтримувати наш імунітет.



Немає коментарів:

Дописати коментар