Интернет реклама УБС

03.10.23

Розважальні шоу під час війни: реакція суспільства зараз та рік тому




Авторка: Юлія Лесько


  З початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну телеканали, які створювали розважальний контент, на якийсь час припинили свою діяльність. Проте через пів року з початку вторгнення вирішили, що на телебаченні є місце й для розважальних проєктів.
   Рік тому, у вересні 2022 року, я проаналізувала Instagram-сторінки телеканалів «1+1», «Новий канал» та «СТБ».
   Тоді на «СТБ» випустили проєкт «Холостяк», який був відзнятий ще у 2021 році, на «Новому каналі» вийшло шоу «Пара на мільйон», а «1+1» заявили про продовження проєктів «Ліга сміху» та «Голос країни».
  На 7-ий місяць повномасштабного вторгнення реакція користувачів на такі шоу була в більшості негативна. Люди також висловлювали свої обурення через те, що деякі шоу російськомовні.




Фото: коментарі проєктів у вересні 2022 року

  Загалом ставлення до розважальних шоу серед користувачів було неоднозначне. Проте часто можна було натрапити на критику та сварки користувачів з цього приводу. Те, що одні вважали недоречним та обурливим, інші сприймали як розвагу, що підносить настрій у тривожний час.
  З моменту цього аналізу пройшов вже рік. Зараз, більш ніж через півтора року після повномасштабного вторгнення, розважальних шоу стало значно більше, а незадоволених глядачів все менше.
  Телеканали відновили знімання багатьох розважальних шоу, а також почали створювати нові.
Так, на «Новому каналі» нещодавно вийшло шоу «Хто зверху?», на «СТБ» - «Майстер шеф» та «Супер мама», а «1+1» - «Я люблю Україну» та «Голос країни».


Фото: коментарі проєктів у вересні 2023 року

  Аналізуючи коментарі даних проєктів, я майже не помітила невдоволення глядачів. Дуже рідко зустрічалась критика таких шоу під час війни, а більшість людей раділи виходу їхніх улюблених програм.
   Помітно, що настрої суспільства змінились, люди пристосувались до війни й вчаться з нею жити. Важливо відволікатись, але найголовніше не забувати про те, що боротьба триває! 

Немає коментарів:

Дописати коментар