Интернет реклама УБС

06.10.23

Щоб не свистів вітер у голові та кишені



Авторка: Євгенія Шевченко



   Сучасна молодь досить ініціативна та волелюбна - переступивши поріг школи, майже кожен абітурієнт починає шукати різні способи за допомогою яких зможе проявити себе, показати індивідуальність, незалежність. 
   Найпершою ознакою самостійної людини є можливість забезпечувати себе. Оскільки батьки все одно продовжують нести за нас відповідальність після закінчення школи, то гарантують нам оплату навчання, проживання у гуртожитку та їжу. Більшості студентів, на щастя, не потрібно турбуватися про речі першої необхідності. А ось кошти на свої додаткові потреби та забаганки молодь може заробити  самостійно. Більш того психологи вважають, що завдяки цьому формується фінансова грамотність, виваженість, долається марнотратство. 
   Працювати та навчатися складно, оскільки неможливо одночасно та якісно поєднувати ці дві речі. Тому студентам потрібно бути дуже обачними, бо як би там не було, освіта повинна залишатися в пріоритеті. Але багато роботодавців на сьогоднішній день лояльно ставляться до молоді, а особливо до студентів. Ще на співбесіді важливо обговорити графік, зробити акцент на тому, що ти студент, а отже не можеш працювати на повну ставку. Як правило, тобі запропонують вечірні зміни та повний робочий день на вихідних.
   В ідеалі, звісно, спробувати знайти підробіток, пов’язаний зі спеціальністю, на якій ти навчаєшся в університеті. Проте не страшно якщо така можливість не випала, бо будь-який досвід принесе неабияку користь у майбутньому. Зазвичай студенти працевлаштовуються у сфері обслуговування: продавці, офіціанти, оператори. На такі вакансії не потрібен досвід роботи чи освіта. Від людини вимагається бути комунікабельною, ввічливою, толерантною. Також під  час роботи ці якості можна у собі гарно розвинути, що стане величезним бонусом у майбутньому.
    Ще однією з переваг поєднання студентського життя та роботи є абсолютна відсутність вільного часу. Часто можна спостерігати, як підлітки вступивши до університету те переїхавши в інше місто, починають вести неправильний спосіб життя. Можуть з’явитися сумнівні друзі, які пропонуватимуть після пар сходити в клуб, випити та потанцювати. Причинами цього є відсутність контролю та надлишок вільного часу. Але якщо правильно розподілити свій час, зрозуміти свої бажання та поставити цілі, то чужа думка і переконання не зачеплять тебе.

Немає коментарів:

Дописати коментар