Интернет реклама УБС

10.10.23

Декілька способів стати більш продуктивним та при цьому почуватися добре



Авторка: Людмила Задорожна



   Ти почуваєшся втомленим, у тебе немає енергії для виконання запланованих завдань, ти нічого не встигаєш і тобі здається, що ти робиш недостатньо? Що ж, такий стан буває у всіх без вийнятку людей і це норма. Нормально не відчувати мотивації і не мати бажання робити будь-що, адже всім нам іноді необхідно просто дати собі спокій, абстрагуватись від усіх проблем, справ та просто відпочити. Але що робити, якщо ти буквально живеш у подібному стані: кожного ранку ти прокидаєшся вже виснаженим, вдень тобі треба докладати величезних зусиль, щоб ходити на роботу, на пари, виконувати звичні справи по дому тощо, і все це триває із дня в день? 

   Для початку, необхідно взяти до увагу той факт, що це може бути спричинено проблемами зі здоров’ям. Можливо, тобі варто звернутися до лікаря, здати аналізи задля виявлення будь-яких хвороб твого організму. А можливо, знадобиться і похід до психолога – компетентної людини, яка допоможе пропрацювати внутрішні проблеми та почуватися краще. Проте якщо ти повністю здорова людина, достатньо спиш і добре харчуєшся, але хочеш стати набагато продуктивнішим і успішнішим, то тобі неодмінно допоможуть наступні поради.

   Прокидайся раніше. Як би дивно це не звучало, проте науково доведено, що люди, які мають за звичку прокидатися рано зранку, на протязі дня будуть мати більше енергії та встигнуть виконати більше завдань. Для того, аби прокидатися в кращому настрої, рекомендуємо налаштовувати себе на це ще з вечора. Засинай з думкою про те, що завтра ти прокинешся легко, натхненно і тебе буде чекати хороший день.

   Веди щоденник. Така проста дія, як організоване записування задач у свій планер, буде сприяти тому, щоб ви були продуктивними, адже ви будете чітко знати, що і коли вам треба зробити. 

   Виконуйте роботу циклічно. В цьому вам допоможе така класна річ, як техніка Помодоро: 25 хв працюєте, 5 хв відпочиваєте. Так ваш мозок не буде перенавантаженим і у вас не буде упередження, що перед вами стоїть надто складна задача, яка потребує тривалих зусиль.

   Не беріть в руки телефон щонайменше 2-3 години після пробудження. Краще використайте цей час для зарядки, медитації, сніданку чи інших корисних справ. Так ви менше відволікатиметеся і будете робити фокус на чомусь значно важливішому. 

   Відпочивайте. Зрозумійте, що відпочинок потрібен вам не лише під час канікул, відпуски чи на вихідних, він потрібен вам кожного дня. Під час відпочинку ви наберетеся сил, відновите ресурси та зможете просто приємно провести свій час.

   Не вимагайте від себе надто багато. Не потрібно завантажувати свій графік «від» і «до», та вижимати з себе останні сили. Краще виконайте меншу кількість справ, але при чому почувайтесь щасливіше. Ваше фізичне та ментальне здоров’я значно важливіші за будь-які справи, подбайте про себе.

   А ми в свою чергу бажаємо вам успіхів у досягненні своїх цілей! Будьте не лише успішними, а й щасливими.

Немає коментарів:

Дописати коментар