Интернет реклама УБС

08.10.23

Стресостійкість під час навчання на онлайні



Aвторка: Катерина Ніловка


 


  З феноменом стресу зустрічається кожна людина. На сьогоднішній день цей фактор став невід'ємною частиною нашого життя. 

  Стрес - це сигнал про те, що треба перепочити, дати своєму організму те, чого він потребує саме зараз. На онлайн навчанні студенти та школярі стикаються з відчуттям самотності, тому що немає живого спілкування. Так, є месенджери, але вони не можуть замінити спілкування віч-на-віч. Інформація на дистанційному навчанні сприймається складніше, тому йде подвійне навантаження на організм людини. 

  То ж як знизити ризик появи стресу? Ви одразу відчуєте, що щось не так. Ви будете втомлені та непрацездатні. Саме час попіклуватися про себе. Поставте собі запитання: "Що мені зараз потрібно? Як я можу собі допомогти?" Кожна людина унікальна, і в кожного є свій спосіб боротьби зі стресом. Ви можете обирати будь який, але до цього вибору потрібно підійти з відповідальністю для того щоб не погіршити ситуацію. Головне, це просто дати собі час на відпочинок, не чекайте якогось швидкого результату, ваше тіло ліпше знає скільки часу йому потрібно на відновлення.

  Але все ж таки є обов'язкові поради, які скоріш за все вам допоможуть:

  По-перше нормалізуйте режим сна. Якість сну завжди впливає на наш організм, тому треба подбати про те, щоб ви спали як мінімум 7-8 годин на день. Друга порада - якісне харчування. На жаль, потрібно буде відмовитись від швидких перекусів і замінити їх на стабільне трьохразове харчування, намагайтеся добавляти в раціон більше фруктів замість звичайних солодощів. І на останок, спробуйте завести планер, в якому записуйте все, що вам потрібно зробити за день, тільки грамотно розподіліть час на кожну справу. Планер потрібен для того, щоб ви вже заздалегідь знали, що вам потрібно робити, ваш мозок встигне адаптуватися і ви станете ресурснішими. 

  Пам'ятайте, що стрес - норма нашого організму. Тому будьте уважніші до себе і звертайтеся до свого внутрішнього світу частіше зі словами: " Як я себе почуваю?".

Немає коментарів:

Дописати коментар