Интернет реклама УБС

29.10.23

"Класична музика та її вплив на людський мозок"




Авторка: Людмила Задорожна




   Наше з вами життя дуже важко уявити без музики. Ми так чи інакше чуємо її постійно. В метро, в кафе, на вулиці, чи з наших навушників. Задля музики люди ходять на концерти, в клуби, її навіть додають як саундтрек до фільмів чи включають на фоні, коли працюють або навчаються. Залежно від того, яку музику ми слухаємо, змінюється і наш настрій та загальне самопочуття. І це не дивно, адже набір ритмічних звуків (іншими словами – «музика») мають колосальний вплив на людський мозок. Проте, найбільше стимулює його роботу саме класика. Виявляється, вона здатна покращити функції нашого мозку та впливати на емоції.

   Дослідження, проведені вченими Стенфордського університету показали, що прослуховування класичної музики знижує рівень стресу та тривожності. І найкраще з цим справляються симфонії Моцарта. Крім того, Френсіс Роше, Гордон Шоу і Кетрін Кі також дослідили, що це впливає і на рівень інтелекту. Люди, які проходили тест на рівень IQ, слухаючи Моцарта показали результати на 8-9 балів вище, за тих хто слухав розслабляючі мелодії чи перебував у тиші.

   Ще одне дослідження, яке було опубліковане у "Journal of Experimental Psychology", показало, що класика підсилює наші когнітивні функції, зокрема, пам'ять та увагу.

   Та і це ще не всі переваги. Класична музика також покращує якість нашого сну. Якщо перед тим, як йти спати ви хоча б декілька хвилин слухатимете класику, то ваш сон буде трохи довшим та спокійнішим. На жаль, цього не можна сказати про інші музичні жанри.

   Музика відома також і тим, що викликає в людському мозку емоції. Дослідження з Університету Кембриджа підтверджують, що слухання класичних композицій може позитивно впливати на емоційний стан та зменшувати прояви депресії.

   На закінчення, хотілось би сказати, що попри звичайне естетичне задоволення, таке заняття може стати для вас і відмінним інструментом для покращення здоров’я: як фізичного, так і психологічного.  Рекомендуємо вам спробувати цей метод, адже його результати просто вражають.

Немає коментарів:

Дописати коментар