Интернет реклама УБС

19.11.23

«НЕСКОРЕНА»


  17 листопада в Музею Марії Заньковецької (філія Музей театрального, музичного та кіномистецтва України відбулося феєричне відкриття виставка «НЕСКОРЕНА» чарівної художниці Марії Поліщук. На виставці представлені художні роботи, на яких зображено Україну в образі жінки, яка не скорилася перед російськими окупантами, а вистояла в цій підступній війні, дає відсіч та все ближче наближається до перемоги. Непереможний дух українців здолати ні коли кому не вдасться. Картини  написані талановитою Марією в різні роки починаючи ще з 2014 року.  

  17 листопада запам’ятається для художниці на все життя, оскільки це був для неї  дебют – перша її персональна виставка «НЕСКОРЕНА». До цього Марія Поліщук випускниця НАОМА приймала участь  у понад двадцятьох різних колективних художніх проектах. З відкриттям виставки Марію прийшли привітати рідні, друзі,  гості, співробітники музею. Вони із квітами вітали усміхнену Марію із цієї прекрасною подією, після чого зривалася злива аплодисментів. Під час заходу були урочисті виступи та теплі привітання, а виставка стала  приємною можливістю поспілкуватися із автором та сфотографуватися на пам’ять. Окрім цього н залі відчувалась патріотична атмосфера, а виступаючі ще акцентували увагу на тому, як мистецтво допомагає у боротьбі з ворогами. 

  Виставка стала можливою завдяки енергійному натхненню її арт-менеджера і куратора Сергій Коміссарова, який організовує не вперше такі необхідні у цей важкий час виставки для шанувальників українського мистецтва. На виставці пан Сергій посвятивв Марію в ряди Міжнародного арт-об'єднання «ПОВЕРТАЙСЯ ЖИВИМ!», яке він разом із друзями-однодумцями заснував на початку березня 2022 року через те, що творчість художниці відповідає його меті. 

  Всі поцінювачі українського мистецтва, хто хоче побачити дійсно патріотичне мистецтво, знайдіть час і обов'язково завітайте на виставку однієї із найкращих сучасних молодих художниць Марії Поліщук «НЕСКОРЕНА», що буде працювати до 31 листопада.

  Музей Марії Заньковецкої знаходиться за адресою: вул. Велика Васильківська, 121 (ст.м. Палац Україна). 

Вихідний день – понеділок.

Додаткова інформація про виставку «НЕСКОРЕНА» :

  Це - погляд на війну очима жінки. Від відчуття страху, незахищеності й самотності до відчуття супротиву, волелюбності й незламності. Це колективне відчуття єднання і болю, допомоги і надії, відчуття спустошеності, втрати і, між тим, великої гідності, самоповаги і героїзму. Як Велика Матір на іконі, що тримає свого сина на руках, ще не знаючи, яка доля його чекає, так кожна жінка в Україні не знає долі своїх дітей, своїх синів, але віддає їх для захисту цінностей і принципів, переможного руху свободи, для встановлення справедливості.

  І Матір стоїть поруч. З кожним з нас. Недарма українці так полюбляють свято Покрови Божої Матері, недарма запорізькі козаки вшановували Матір перед кожною битвою. І коли лине: «Слава Україні», це означає не тільки фізичний аспект вшанування нації, але й космічний аспект Божої слави, яка наче благодать спускається в серце кожного. «Слава Україні». - шепочуть трави, витьохкують пташки, лунає від Карпатських гір до шахт Донбасу, від Чорного моря до лісів Чернігівщини. «Слава Україні», - промовляє до нас Марія Оранта з Мозаїки Софіївського Собору, благословляючі всіх нас піднятими в гору материнськими руками. «Героям Слава!», - лунає відповідь, бо саме справжні Герої наближують цю благодать, цю Славу Божу до кожного серця. Саме Герої - звичайні-незвичайні чоловіки і жінки- саме вони захищають від злої несправедливості і чиїхось нерозсудливих бажань цю тендітну жінку Україну. І саме наші Герої залишаться в пам’яті кожного з нас.








Леонід Коваленко

Немає коментарів:

Дописати коментар