Интернет реклама УБС

25.11.23

І про хобі, і про роботу: що українці знімають в ТікТок


Авторка: Євгенія Шевченко



  Соціальна мережа ТікToк стає все більш популярною серед українців. Це зумовлено тим, що завдяки влаштованому штучному інтелекту, наповнення стрічки з відео є захоплюючим та цікавим для кожного користувача. А сама платформа розроблена таким чином, що на відміну від інших соціальних мереж, ТікТок використовують не стільки як засіб комунікації, а й як місце для самовираження, розваг та особистісного розвитку. 

 Спочатку ТікТоком користувалися для того, щоб знімати кумедні відео з жартами, танцями та співами. Потім подібна натуральність та легкість, яка зовсім не властива тому ж Інстаграму, в якому вже давно присутній стереотип ідеальної картинки, призвела до зацікавлення ним брендів та компаній. Вони почали використовувати ТікТок для реклами своїх товарів.

   Останні декілька років суспільство активно бореться з трансляцією ідеального життя в мережі. Ідеальна зовнішність, показова фігура, квартира з дизайнерським ремонтом – це все вже давно перестало привертати увагу аудиторії. Адже пришло розуміння, що ніхто і ніщо не може бути настільки досконалим у реальному житті. Тому подібний контент викликав лише негативну реакцію у суспільства. І тут немов рятівною паличкою стала платформа, яка просуває звичайне людське життя. 

  Наприклад, блогери почали частіше знімати себе у домашньому одязі та без макіяжу. Такі образи збирають більше переглядів та коментарів. Відповідно через це і потрапляють у тренди ТікТоку. А ті, хто хочуть прорекламувати свої послуги, почали використовувати метод контрасту. Часто можна побачити відеорекламу якоїсь клінінгової компанії у такому форматі: спочатку знімають страшенний хаос у квартирі, детально передають майже кожен клаптик жиру, а наступним кадром вже чистеньку кімнату. Порівнявши до та після клієнти підтягуються. Реклама через ТікТок працює.

  Немає жодного міста в Україні, яке б змогло встояти перед популярністю ТікТоку. Хештег #україна зібрав понад 67 більйонів переглядів!  Одразу стає цікаво про що ж можуть бути ці відео, що вони такі популярні?

   Українці знімають все, що їх оточує. Все своє життя. Але найбільше вони люблять знімати свої  міста. Центральні вулиці, парки, архітектурні споруди, огляди громадських закладів, мікрорайони – майже кожен куточок України можна знайти у ТікТоці.

  Молодь часто публікує те, як проводить свій вільний час. Більш доросла аудиторія знімає про свої робочі будні та про затори. Український бізнес теж не забуває рекламувати себе через ТікТок. 

   Популярними стали і відео з опитуваннями українців про війну, мовне питання, їхнє ставлення до тих чи інших проблем суспільства. Завдяки ним українські локації стали ще більш впізнаваними в світі.


Немає коментарів:

Дописати коментар