Интернет реклама УБС

08.11.23

Пошук спокою в інтернеті. Чим його замінити?


Авторка:  Катерина Ніловка

 Чи знайоме вам відчуття тривожності? Думаю, що так. І на жаль, замість саморефлексії ми занурюємося ще більше в стрес та тривогу, дивлячись стрічку в інстаграм або тік ток. 

 Соц мережі викликають залежність і про це неодноразово наголошували вчені. Науковці із університету Глазго показали, що надмірне захоплення соцмережами (понад 5 годин на добу) може призвести до затримки сну, депресії, часом втрати пам’яті. Науковці із університету Cоунсі опублікували оглядове дослідження у журналі Plos One, де довели, що чим більше часу протягом дня людина користується Facebook, тим стає менш задоволеною власним життям. Неконтрольована заздрість може стати причиною депресії у активних користувачів Facebook. Це довели автори статті для журналу Computers in Human Behavior.

  Під час моніторингу в людини виробляється нейромедіатр дофамін - гормон щастя. Одразу з'являється оманливе почуття спокою, покращується настрій, в деяких навіть з'являється мотивація, але є один мінус - ви будете гортати стрічку до останнього і не підніметесь з ліжка. 

 Людина повертається в соцмережі знову і знову, щоб поповнити запаси дофаміну, тому що без них світ стає сірим і не цікавим. 

 Як знайти спокій замість скролінгу соц мереж? 

 Це питання для кожного особисте, але намагайтеся приділяти увагу своєму внутрішньому світу та людям навколо, вони потребують вас, а ви їх. 

 Спробуйте різні медитативні практики, або арома терапію, коли відчуваєте неспокійний стан душі. Приведу приклад:

   Дихання за Вімом Хофом 

- 20 вдихів та видихів 

- затримка на видиху (30-40-50-60 секунд)

- довгий вдих на 10 секунд 

  Бажано повторити 3 - 4 цикли. 

Після цієї маленької практики ви станете спокійними та від вашого стресу та тривоги майже нічого не залишиться.

 Приділіть увагу своїм хобі, якщо ви звільнете життя від постійного моніторингу - часу стане значно більше.



Немає коментарів:

Дописати коментар