Интернет реклама УБС

18.12.23

«Сарсуела. На хвилях іспанської пристрасті»





  8 грудня 2023 року в Національної оперети України відбулася прем’єра україно-іспанського проєкту «Сарсуела. На хвилях іспанської пристрасті», де виступила відома іспанська артистка Беатріс Ланси. 

  Вперше в Україні було представлено іспанську оперетту. Захід відбувся за підтримки Посольства Королівства Іспанії в Україні.

  Посольство Іспанії в Україні в рамках головування Іспанії у Раді ЄС підтримало Україну у її боротьби протии занарбників через мистецький фронт та зробило все можливе, щоб українці відчули іспаньску опперету вживу .Проєкт іспанської сарсуели є актом солідарності іспанців  з українцями таприкладом культурної дипломатії. 

  З вітальним словом перед глядачами виступили художній керівник Київського національного академічного театру оперети, Народний артист України Богдан Струтинський та Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Іспанія в Україні Рікардо Лопес-Аранда Хагу.

  Урочистий концерт відбувся завдяки провідним солістам оперети, артистам балету, хору та симфонічному оркестру Київського національного академічного театру оперети. В рамках заходу глядачі київської оперети почули професійні голоси солістів, почули багато іспанської етнічної музики та побачили пристрасні іспанські танціі у стилі танго та фламенко, які передають темперамент іспанців. А справжнє свято шанувальникам оперети створила відома іспанська артистка Беатріс Ланси, сопранном якої могли насолодитися усі глядачі. До проєкту «Сарсуела. На хвилях іспанської пристрасті» увійшла добірка номерів із найпопулярніших іспанських музичних спектаклів. Це було  щось середнє між оперою та оперетою – щось середнє між драмою та комедією.







Леонід Коваленко

Немає коментарів:

Дописати коментар