Интернет реклама УБС

17.12.23

РІЗДВЯНА ЗБИРАНИЦЯ


  Цими різдвяними днями в Музеї Шолом-Алейхема відбувся святковий митецький захід «Різдвяна збираниця». Своїх друзів на традиційні різдвяні вечорниці зібрала енергійна активна жінка, письменниця, журналістка, громадська діячка Тетяна Морачевська у стінах київського закладу духовності та культури, що очолює її подруга Ірина Клімова. На захід завітали художники, працівники музеїв, викладачі ВНЗ, письменники, поети, видавці та журналісти...  

  В рамках «Різдвяної збираниці» друзі пані Тетяни відвідали різдвяну міні експрес-виставку київського художника-абстракціоніста Данила Ноздрі та полюбувалися картинами юного таланту. Далі відбувся, як сказав мій колега один із учасників Сергій Коммісаров «театральний капусник – у кращому розумінні цього слова…», де головна організаторка заходу неперевершена чудова жінка Тетяна Морачевська розказала про художні картини та їх автора свого талановитого онука 13-річного Данила Ноздрі, який почав малювати з 8 років. Пані Тетяна за сумісництвом є менеджером юного художника. 

  Данило є володарем 5 гран-прі престижних європейських артконкурсів, мав три десятки виставок (персональних, експрес-, загальних) в різних містах України та за кордоном, його картини стали частиною колекцій Національного художнього музею, Музею Павла Тичини та інших. «Досягнення 14-річного хлопця справді вражають. Але талант вундеркінда виник не на порожньому місці: в його родоводі – перший перекладач Святого Письма українською Пилип Морачевський; видатний український кінодокументаліст Олександр Коваль, а кузен Данилової бабусі Тані – всесвітньовідомий французький імпресіоніст Сергій Чепик, киянин за народженням. Тож генетично підліток, якого вже зараз називають геніальним, має потужний митецький потенціал. А головне – його світосприйняття дійсно унікальне, барвисте й сміливе. Данило передає власні враження через колір, рішуче виплескуючи його на полотно», – йдеться у одному із дописів про юний талант.

  Потім Тетяна Морачевська розповідала присутнім у вигляді експромтів та жартів про свої різдвяні розповіді – спогади пов’язані з Різдвом. Гості цього дійства були в захваті від цікавих смішних історій, почули про неймовірні випадки, що можуть статися у людини напередодні Різдва. Дійсно Різдво є якимсь магічним святом, що несе людям чудеса. Далі пані Тетяна надала слово цікавій поетесі Вікторії Антонович, яка прочитала свої зимові вірші. Були також виступи із привітаннями та найкращими побажаннями в це чудове свято й інших учасників збираниці. 

  А далі почалися чудеса, раптово пані Тетяна несподівано стала Святим Миколаєм (своєрідним Дідом Морозом) та почала роздавати усім присутнім приємні різдвяні подарунки. Вона провела безпрограшну святкову лотерею  та веселу вікторину вже із іншими подарунками. Всі були у захваті і як малі літи із великою радістю та задоволенням отримували подарунки, та при цьому не один, а декілька. 

  Після цього чарівного дійства пані Тетяна всіх запросила як і належить під час різдвяних вечорниць на вечерю, де пригощала власноруч виготовленими наливками та різдвяними смаколиками. 

  Всі друзі пані Тетяни залишилися задоволеними від дивовижної передріздвяної атмосфери, яку вона створила для них щиро від душі на святі мистецьких вечорниць «Різдвяні збираниці».







Леонід Коваленко

Немає коментарів:

Дописати коментар