Интернет реклама УБС

20.12.23

Київська ялинка у Gulliver

 

  Музей історії міста Києва, торгово-розважальний центр Gulliver та колекціонерка старовинних ялинкових прикрас Марина Лук’янова відкривають вражаючу виставку «Київська ялинка у Gulliver», яка стане першим музейним корнером у ТРЦ та яскравою різдвяною локацією у столиці!

  «Київська ялинка від XIX cт. - до сьогодення» – виставковий проєкт, що нині представлений у Музеї історії міста Києва, відкриває ще одну виставкову залу поза межами музею, а саме у ТРЦ Gulliver.

  Це перший «музейний корнер» у ТРЦ, де створили унікальний виставковий простір, в якому історія злилась з атмосферою сучасного торгово-розважального центру.

  Виставка розкаже справжню історію «київської ялинки», навіть в час, коли її доводилось ховати до шафи або під стіл. Ця подорож у часі стане цікавою новорічною пригодою для всієї родини, завдяки казково побудованій експозиції та унікальним експонатам, а саме: старовинним іграшкам від XІХ ст. та прикрасам, які продавались лише на експорт.

  В «музейному корнері» ви зможете побачити, як виглядала «заборонена київська ялинка», а також унікальні ялинкові прикраси 20-30-х років та іграшки з різних країн світу.

  Окрім того, проєкт має благодійну мету – збір коштів на потреби Благодійного фонду «Охматдит», тож частина з продажу квитків буде направлена на допомогу діткам.

  Зібрана сума може стати справжнім новорічним дивом для когось, хто цього так потребує.

 «Вперше ми відкриваємо виставковий зал за межами Музею у ТРЦ Gulliver, та це не лише новий крок для Музею, а й новий розділ у книзі історій київських традицій. Для нас це вихід на зустріч історії, культурі та відвідувачу. І поки основна експозиція Музею вимушено знаходиться в евакуації ми шукаємо нові форми роботи та цікаві колаборації, щоб ні на хвилину не зупинятись у нашій культурно-просвітницькій місії. Запрошуємо всіх у цю унікальну подорож у часі, яка розкриє таємниці, приховані в кожній іграшці та прикрасі», – зазначає генеральна директорка Музею історії міста Києва Діана Попова.

 Окреме місце на виставці займатимуть різдвяні та новорічні листівки з фондів Музею історії міста Києва

 На виставці «Київська ялинка в Gulliver» будуть представлені зразки ялинкових прикрас з особистої колекції Марини Лук’янової з середини ХІХ століття і до 90-х років ХХ століття. Чимало з них мають унікальну історію та є ексклюзивними.

  «Українська різдвяна іграшка – це як код, визначна ознака ДНК часу. Це невід'ємна частина нашої історії, яку важливо пізнавати та досліджувати. Ми показуємо найрізноманітніші ялинкові прикраси, аби максимально занурити відвідувача в атмосферу конкретного періоду: дорадянська писанка з порцеляни та сусального золота 1907 року, перші фігурні скляні прикраси 20-х рр. ХХ ст., Святий Миколай з вати та пап’є маше 1930-х рр., іграшки українських артілей 50-60-х рр. ХХ ст., а ще дротові, картонажні, лавсанові та пластикові іграшки», – зауважує колекціонерка Марина Лук'янова.

  «У нашому ТРЦ ми обрали напрям просвітництва, і співпраця з музеями – один з важливих векторів для нас. У святковій атмосфері наші відвідувачі, окрім шопінгу, можуть відкрити щось цікаве та корисне для себе. Зараз час теплих різдвяних свят і, впевнена, перший музейний корнер з унікальними ялинками та прикрасами стануть не лише особливою прикрасою нашого комплексу, а й локацією must visit для родин під час свят», – додала директорка з маркетингу ТРЦ Gulliver Катерина Жураківська.

▪️Куратори виставки: Катерина Боровик, Марина Лук’янова

🔳Художник виставки: Катерина Костенко.

▫️Партнер виставки: ТРЦ Gulliver

▪️Графік роботи виставки: ПН.-НД.: 12:00-20:00

◽️Вартість квитків: 120/80грн (повний/пільговий)

🔲Місце: пл. Спортивна 1-А, 4 поверх, ТРЦ Gulliver


Леонід Коваленко

Немає коментарів:

Дописати коментар