Интернет реклама УБС

30.01.24

«МЕДИТАЦІЯ»

  27 січня в Музеї Марії Заньковецької відбулося відкриття ПЕРШОЇ персональної художньої виставки «МЕДИТАЦІЯ» талановитої творчої київської художниці Оксани Ганіної. Це був її дебютний вернісаж, де художниця вперше виставила на показ шанувальникам українського мистецтва свої картини, що несуть позитивну енергетику.

   Але воно ж і не дивно. Недарма ж і сама виставка має назву «Медитація». Вже сама назва сама за себе говорить про щось духовне та оздоровче пов’язане із людською свідомістю, таке, що  допомагає ній прийти в стан спокою і стабільності Не просто ж на сході кажуть, що всі проблеми від розуму, від його занепокоєння, а тому потрібно прийти в стан його спокою. І саме медитація цьому і допомагає. А враховуючи, що ми живемо в час повномасштабної війни, що приводить до занепокоєння та стресу, медитація і є чудовою практикою, щоб заспокоїтися, повернути ясність думкам та розвинути навички керування стресом і зменшити рівень тривоги. Саме на вирішення цих проблем і направлені картини художниці Оксани Ганіної, які є своєрідною медитацією для приведення людей в стан спокою в наш не легкий час. Її картини попадають під формат мистецького фронту.    


   Дебют відбувся з великим успіхом. В цей святковий вечір у музеї був аншлаг. Молоду художницю прийшли привітати друзі та представники творчої та мистецької інтелігенції. Першими привітали мисткиню куратори виставки Жанна Маценко та Сергій Коміссаров, які представили її публіці, зазначили що це перша виставка як у 2024 році так і у художниці та побажали успіху у її творчому житті. Сергій Коміссаров зазначив, що виставка стала можливою завдяки підтримці голови Благодійної організації «БФ «Козацький» В'ячеслава Рудника, який на початку Нового року підписав договір із директоркою Музею театрального, музичного та кіномистецтва України Іриної Дробот, якій підпорядковується Музей Марії Заньковецької  підписали договір про співпрацю. Пан Сергій надав слово самій художниці та попросив її розповісти про свій вернісаж. 


   Авторка картин Оксана Ганіна про свою виставку розповіла наступне: «Цю колекцію картин я створюла з метою дослідження впливу кольору і форми на психо-емоційний стан глядача та пошуку шляхів відновлення балансу, гармонізації й рівноваги. Моя мета - простежити й віднайти паралелі між артом та медитацію, візуальним образом та внутрішнім станом об'єкта спостереження. Тут буде багато моря та океану. По-перше, вода - це символ життя, плинності, та, мабуть, Вічності… Саме цьому з нею приємно говорити та створювати сюжетні образи до полотен. По-друге, я багато часу прожила серед моря, в маринах та між островами. Для мене це рідна та знайома субстанція. Саме з усіх цих інгредієнтів і народилась серія картин «Ocean Meditation». Ще тут будуть квіти. Ніжні, весняні, затишні. Цю колекцію я присвячую українським жінкам, на долю яких випало дуже багато чого тримати на своїх тендітних плечах у роки війни – для майбутньої Перемоги. І третя нота виставки – яскрава та соковита абстракція. Мені хотілось зробити цю колекцію художніх робіт життєствердними, радісними та наповненими. Букети барв для піднесеного настрою, ресурсу та зменшення втоми».







   Далі було багато теплих привітань та побажань, море квітів дебютанці від гостей та друзів, які буквально були зачаровані фантастичними картинами художниці. З промовами виступили  В'ячеслав Рудник, Олексій Овчаренко, Петро Зукинов, Марина Конєва, Алла Горбунова, Володимир Зирянов, Анавтолій Фролов, Валерій Степанян, бойовий побратим художника – воїна Заура Зауровича Сергій та Едуард Межул. А оперний співак Юрій Мамчук на завершення дійства привітав Оксану Ганіну прекрасною оперної арією у своєму живому виконанні.  



   Новий виставковий сезон у Музеї Марії Заньковецької відкрився дуже вдало, де відчувалося, що дух Перемоги України вже не за горами і цей переможний 2024 рік буде досить насиченим та цікавим для українського мистецтва. А сам музей перетвориться з київського Храму Духовності та Культури на український. Тож чекаємо на нові цікаві творчі прем'єри. 

   Адреса Музею Марії Заньковецької : вул.. Велика Васильківська, 121.

Леонід КОВАЛЕНКО

Немає коментарів:

Дописати коментар