Интернет реклама УБС

25.02.24

Кето дієта: для чого вона потрібна?


Авторка: Дар'я Венту

 Виснажливе голодування - перше, що приходить у голову, коли чуеється слово «дієта».

  Існує багато різних типів дієт, але не всі вони принесуть користь вашому організму. Не всі, але кето(кетогенна) дієта може.

 Раніше такий раціон активно використовували при лікуванні деяких хвороб. Тепер вона допомагає швидко позбавитись зайвої ваги та просто оздоровити організм оточуючих.

 Діє вона за таким принципом: виключення з раціону або зведення до мінімуму продуктів, у яких містяться вуглеводи, тобто глюкоза та кетогени, що призводить до вимушеного використання організмом жирів та кето-тіл.

 Тобто, організм позбавляється відкладених неякісних жирів, через відсутність звичних, швидких цукрів, які ми зазвичай споживаємо, коли голодні.


 Що ж можна їсти, дотримуючись даної дієти?

⁃ яйця;

⁃ м’ясо та риба;

⁃ жирні молочні продукти без цукру;

⁃ зелені овочі та приправи деякі види фруктів (наприклад, полуниця, малина, лимон);

⁃ натуральні рослинні та животні жири;

⁃ горіхи, насіння.

Що ж заборонено додавати до раціону?

⁃ крохмальні овочі (такі як кукурудза або картопля);

⁃ будь-яка випічка з борошна;

⁃ алкоголь;

⁃ транс-жири;

⁃ солодощі.

  Як ми бачимо, все не так і погано! Достатньо багато різноманітних продуктів, навіть молочні дозволяються. Також можна їсти натуральні горіхові пасти або несолодкі батончики з сахарозамінниками (стевія).

 Дана дієта може допомогти деяким людям, які потребують зниження ваги або покращення метаболізму. Відзначають також покращення настрою та зовнішнього вигляду шкіри, зменшення висипань та нормалізація рівня гормонів

 АЛЕ, звичайно існують в протипоказання.

 Це і вагітність і цукровий діабет першого типу і замала маса тіла та інші, тому перед початком варто проконсультуватись з лікарем. Задля покращення а не погіршення власного здоров’я та якості життя.


Немає коментарів:

Дописати коментар