Интернет реклама УБС

27.02.24

«СТАРЕ МІСТО. АБО ІСТОРІЯ ОДНІЄЇ ВУЛИЦІ»

   У «АРТ-Центрі Камерна сцена ім. Івана Козловського Національної оперети України на вулиці Хрещатик відбулося відкриття виставки Народного художника України, лауреата Шевченківської премії в галузі сучасного образотворчого Мистецтва Валерія Франчука «Старе місто, або історія однієї вулиці».

 






Вернісаж організувала відома талановита видавець та журналістка Світлана Алекс, яка запросила до своєї АРТ-вітальні Альманаху «НАША ЕПОХА» друзів та колег – художників, журналістів, літераторів, поетів, музикантів. За цей рік це вже третій її вернісаж, на якому енергійна пані Світлана Алекс представила поцінувачам сучасного українського мистецтва понад 10 неймовірних професійних картин Валерія Франчука, написаних протягом різного часу. 

   Живописні картини Валерія Франчука були присвячені нашій столиці України місту Києву – найпрекраснішому місту у світу. Декілька робіт були присвячені й іншим містам, у яких перебував художник. Так декілька картин, представлених на вернісажі мають такі назви: «Вид на Дальні печери Лаври», «Андріївський узвіз», «Бастіонна», «Покрова», «УК дворі на Кожум’яках»,  «16 травня (Афіни. Греція), «Древній Тбілісі. Провулок» та інші. В експозиції окрім картин пана Валерія Франчука ще було представлено кілька робіт українських художників В.Ковтуна та С.Довганя. 

   На початку відкриття виставки Валерій Франчук провів екскурсію по своїм картин та розповів історію їх створення. Далі Світлана Алекс вже зі сцени розповіла присутнім про художника та запросила його безпосередньо до слова. Після виступу пана Валерія вже вітали його з яскравими урочистими виступами друзі та колеги Сергій Коміссаров, Андрій Кулагін, Олексій Кулебаба, Наталія Васильєва, Вячеслав Рудник та інші. Родзинкою свята стало поетичне привітання у віршах молодої чарівної поетеси Маріко (Марії Саулко), яка стала окрасою того творчого вечора, створивши надзвичайну ауру присутнім, завороживши їх глибокими віршами.      






Леонід Коваленко

Фото: Сергія Коміссарова

          Леоніда Коваленка







Немає коментарів:

Дописати коментар