Интернет реклама УБС

16.02.24

Кава. Напій з величезною історією


Авторка: Дар'я Венту

 Ми п’ємо каву щоранку, хтось може і не один раз на день. Кав’ярні розташовуються на кожному кроці, аби ти міг збадьоритися та насолодитись улюбленим смаком.

 «Кава - це дивовижний напій що зігріває весь світ». Слова одного з найвеличніших філософів просвітницької епохи Давіда Г‘юма.

  Зараз у кожному публічному закладі можна замовити каву, її п’ють із солодощами, з випічкою, дехто п’є каву сінгл, без нічого, так краще відчуваєш улюблений присмак.


 Винайдено величезну кількість смаків та додатків до напою: ось тобі ванільна, горіхова, карамельна, ось з подвійною пінкою, навіть апельсиновим соком.

 Але чи знаєте ви, як? коли? Та для чого? Було відкрито чарівний напій?

 По легенді все почалось на території сучасної Ефіопії.

 Молодий пастух, заснув випасаючи кіз і вони розбрелися по полю, коли пастух прокинувся, побачив що тварини їдять невідомі йому досі ягоди та танцюють на двох ногах.

 Переляканий хлопець зірвав ягоди та поніс їх у монастир, де розповів чарівну історію, яка з ним трапилася, чим зацікавив монахів.

 Задля перевірки історії на правдивість ягоди було вжито монахами, які були шоковані ефектом бадьорості і з того часу почали вживати чудо ягоди під час нічних служінь.

 Згодом кава була перевезена Арабами, які почали вирощувати та поширювати її продаючи іншим народам.

 Так кава стала улюбленим напоєм як еліти, так і простолюду, зародились так звані кав’ярні тих часів.

  Тільки у XV віці каву почали готувати такою, якою ми її знаємо, тобто обсмажувати зерна і варити з них напій, до цього їх або їли або настоювали у воді.


 “KAHVE” так називали каву турки, зарекомендовує себе як один з найвпливовіших бізнесів, який приносив великі гроші.

 Європейці теж оцінили дану знахідку та намагались усіма способами здобути чудо зерна для посадки та в подальшому продажу.

 Туркам доводилось дуже надійно охороняти зерна від вивозу та вирощування в інших країнах.

 Саме тому після збору урожаю зерна негайно обсмажувались.

 Але все ж таки Європейцям вдалось заволодіти та пересадити чудо дерево.Так кава почала захоплювати все більшу територію вжитку у світі.

Кава - винятковий напій, який пройшов довгий шлях становлення та розповсюдження, аби ми могли насолодитись їм, відкриваючи нові смаки та способи приготування.


Немає коментарів:

Дописати коментар