Интернет реклама УБС

10.04.24

«ШЛЯХ ДО ПЕРЕМОГИ. ГЕРОІЧНІ МІСТА УКРАЇНИ»

 


 В культурному просторі «Арт-балкон» у Центральному будинку художника НСХУ  відкрито 10-ту  ювілейну виставку київського школяра, художника-абстракціоніста Данили Ноздрі  «Шлях до Перемоги. Героїчні міста України».

   Про обдарованого богом юного таланту Данилу Ноздрю наше видання вже неодноразово робило публікації. Але час йде, а художник без устанку творить нові картини, через які хоче до нести суспільству інформацію, яку раптово отримує звідкись із глибин Всесвіту і передає її зразу на полотні. Ось за невеликий час, коли ми з ним зустрічалися, хлопець створив ряд нових картин присвячених нелегкому шляху до  нашої перемоги та героїзму міст України й запросив на свою чергову вже ювілейну виставку. Данилові йде інформація, що Україна обов’язково переможе у цій підступній з боку ворога війні. 

   І саме це як раз і можна побачити та відчути від картин Данила Ноздрі, який щиро запрошує відвідати виставку усіх киян та гостей столиці. На  мене наприклад велике враження із цієї виставки справила картина «Супергерої України» де зображено українських військових «кіборгів» ще в часи 2014 року, захисників Донецького аеропорту за якими стоїть величезна фігура у формі кола та нагадує сонце. Зокрема на виставці представлені картини, які мають назви: «Маріуполь», «Бахмут», «Авдіївка», «Марїнка», «Київ», «Суми», «Харків», «Миколаїв», «Одеса», «Запоріжжя», «Херсон», «Дніпро», «Горить-палає вражена», «Магічне ворожіння мольфарів на Перемогу України».  

   Сам Данило про свою творчість зазначає: «Адже я пишу свої картини - для Вас, шановні глядачі! Дуже хочу, щоб мої роботи надихали всіх нескінченим оптимізмом і вірою в нашу Перемогу над рашистами». Яскравий світ барв, художнє осмислення трагічного періоду нашої історії і віра в Перемогу - це те, що вселяє оптимізм.





   Виставка змогла відбутися завдяки енергійній підтримці ангела-хранителя і водночас продюсера і наставниці художника, бабусі Данила, Тетяні Морачевській, журналістці за фахом, яка опікується онуком та вкладає в нього свою душу. Вона, попри життєві проблеми, робить все , щоб відкривати для нього величезні можливості світу мистецтва і саму Україну - прекрасну, багатостраждальну і водночас незламну. А її онук своїми картинами відкриває нині для світу Україну. Прекрасну і незламну. 

Пані Тетяна урочисто відкрила виставку та виступила перед присутніми гостями, розповівши про представлені картини, їх назви та історії створення онуком. Це була блискуча презентація картин та історії. Ще пані Тетяна зачитала привітального листа Міністерства культури та інформполітики України Данилу Ноздрі з нагоди його 10-оі виставки «Шлях до Перемоги. Героїчні міста України»: «МКІП пишається талановитою молоддю України і висловлює щирі вітання Данилу Ноздрі з відкриттям його персональної виставки. Дякуємо, Данило, за Вашу творчу діяльність, спрямовану на просування української культури в світі!».  Сам Данило зробив анонс своєї 11-ої персональної виставки «ВЕДИКОДНІ БАРВИ…», яка відбудеться у третій декаді квітня в Музеї Марії Заньковецької 

   На відкриття виставки Данила Ноздрю із його подією прийшли привітати ряд поважних гостей художників, педагогів, мистецтвознавців, письменників, депутатів, громадських діячів, журналістів: Заслужений журналіст України Сергій Коміссаров, всесвітньовідомий український художник-баталіст Андрій Серебряков, видатний український живописець та педагог, професор КНУДТ Євген Гула,  відома українська художниця-графік Альона Толкачова, український чоловік-оркестр (живописець, графік, педагог, блогер), вельми мудрий і вкрай доброзичливий Едуард Межул, один із кращих видавців України, представник українського козацтва В’ячеслав Рудник, відома українська художниця та мистецтвознавиця, директорка Музею Шолом-Алейхема Ірина Климова, секретар НСХУ з питань скульптури та молодіжної політики Олексій Пергаменщик,  голова Київської організації НСХУ Микола Кутняхов, художники Павло Шарко, Олег Бойченко, Людмила Туркевич, головна редакторка журналу «Жінка», пані Тамара Маркелова,  видавниця журналу «Наша ЕПОХА» Світлана Алекс, заслужена журналістка України Тамара Хрущ та багато інших  





   Особливими гостями на вернісажі Данила Ноздрі були військові, які лікуються в госпіталі Міноборони полковник ЗСУ, учасник оборони Бахмута Олександр Саєнко, військовий капелан Іван Ткачук та солдат 152-ї бригади Ігор Василенко. Вони розповідали, що в самому госпіталі перед операційним відділенням важко хворих бійців ніби підтримують своїми барвами дві картини Данила. З цими солідними гостями військовими Данило мав важливу розмову. Нещодавно він продав на благодійному аукціоні кілька своїх картин та переказав зароблені кошти від них на потреби ЗСУ.

   Зокрема роботи юного художника вже отримали гран-прі на міжнародних арт-конкурсах в Парижі, Мілані, Осло, Валенсії, Монте Карло. їх бачили у США , Японії , Китаї, Швейцарії та інших країнах. І справа не тільки в тім, що серед його пращурів - всесвітньовідомий французький імпресіоніст Сергій Чепик і Шевченківський лауреат, академік, кіно-документаліст Олександр Коваль! Не зважаючи на юний вік художника, для Данила персональна виставка «Шлях до Перемоги. Героїчні міста України» є досить радісною подією у його житті, адже вона ювілейна. До цієї виставки він вже мав персональні експрес-виставки теренами України і брав участь у багатьох митецьких експозиціях в Україні та закордоном. Данилові картини знаходяться в колекціях музеїв Києва, Дніпра, Херсона ( в тому числі - в Національному художньому музеї України). 



   Тож всі поцінувачі українського мистецтва кияни та гості столиці можуть завітати у галерею «Арт-балкон» Центрального будинку художника і сповнитись позитивною енергетикою, високим патріотизмом та невичерпно вірою у Перемогу України! Всім тим, чим надихають яскраві колористичні картини Данила Ноздрі…

Леонід Коваленко

Немає коментарів:

Дописати коментар