Интернет реклама УБС

13.04.24

Час діяти, Україна

 


 Завдяки новому грантовому проекту громади можуть отримати до 100 тисяч грн 

  Десятого квітня стартував новий грантовий сезон для локальних ініціатив у місцевих громадах. Громадські організації, комунальні підприємства, благодійні фонди з 13 областей України зможуть усього залучити на свої потреби до 14 млн грн, що виділятиме на проекти  благодійний фонд «МХП-громаді». 

  Особливо це важливо під час повномасштабної війни, коли місцевим громадам вкрай бракує коштів для підтримування функціонування, вважає директорка фонду Тетяна Волочай. Фонд готовий підтримати місцеві громади, зокрема, у таких ініціативах як створення молодіжних просторів, наповненням бібліотек книгами, музеїв – новими експонатами, підкреслила очільниця. 




Як пригадав керівник відділу проектів Володимир Панченко, торік їх структура суттєво допомогла одному з сільських лялькових театрів на Івано-Франківщині, який дуже популярний в регіоні. А найбільш пам`ятним для нього став фестиваль Борщу у селі Бобриця на Трахтемирівщині, де їх структура допомогла встановити сцену, завдяки чому виступали колективи; зібрані гроші з заходу переказали нашим хлопця на фронт. Пріоритетними напрямками є підтримка ветеранів, створення умов для їхньої реінтеграції та реабілітації, у фокусі ініціативи зі збереження традицій та спадщини, зауважив Панченко. Підтримуватимуться проекти в освіті, медицині, інфраструктурі, громадських просторів та енергобезпеці.

 Проекти можуть подавати органи місцевого самоврядування, комунальні установи, медичні та освітні заклади, неурядові організації, громадські обєднання. Конкурс поширюється на Вінничину, Волинь, Дніпропетровщину, Житомирщину, Івано-Франківщину, Київщину і Київ, Львівщину, Полтавщину, Сумщину, Тернопілля, Хмельниччину, Черкащину, Чернігівщину. Ініціативна група отримуватиме від 50 до 100 тисяч грн. Але обовязковою умовою є співфінансування з боку претендентів, не менше 50% від очікуваного фінансування від фонду. 

  Проекти приймаються з 10 квітня до 12 травня. Заявки прийматимуться на сайті https://timetoact.com.ua/.  Виходячи з того, що не всі вміють писати на гранти, передбачено навчання. А вже 20 червня планується презентація проектів-переможців. 




  Оголошення проекту відбувалося в містечку Баришівка на Київщині, у молодіжному хабі. Обраний обєкт для презентації був невипадковим. Адже завдяки МХП-Громаді хаб був відновлений. Відкритий незадовго до початку війни, молодіжний простір був вщент зруйнований російською ракетою навесні 2022р. Як розповів очільник теперішнього Ігор Нечиталюк, молодіжний простір постав вже на новому місці – він значно більший за попередника, окрім того, знаходиться у підвальному приміщенні, що набагато безпечніше. Переважний контингент – підлітки, тінейджери… Тут є три напрямки для відвідувачів: змістовне дозвілля, інформативна діяльність, волонтерська діяльність… На заходи приходять від 10-12 людей. Приміщення продовжує розбудовуватися, і незабаром до великого головного залу приєднаються ще приміщення…

Сергій Бахін

Немає коментарів:

Дописати коментар