Интернет реклама УБС

15.05.24

Турбота про себе (частина друга)


Авторка: Валентина Ліскевич



  Спорт, фізичне навантаження, тренування - у більшості людей ці слова викликають неприємні емоції, але насправді важливо не тільки використовувати ці слова в нашому житті, але і займатися цим.

  Сьогодні в соціальних мережах стало дуже мейстримним активне заняття спортом та здоровий спосіб життя. Але чи все так добре як показують блогери в своєму Інстаграмі? Давайте розберемо питання заняття спортом.

  Насамперед, необхідно зазначити те, що спорт – це не тільки про важкі та знеможіючі тренування в залі з тренером або на одинці, спорт – це про кайф від процесу та радість від результату, заняття спортом не обмежуються лише походом в зал.

  Зазвичай кажуть, що важко почати, а далі вже все буде добре, але продовжити та тримати дисципліну – ось, що насправді важко.

  Багато людей починаючи займатись якимось із видів спорту, розуміють, що їм не подобаються і починають вважати, що «спорт – то не моє», але це справжня омана. Коли щось не виходить з першого разу зовсім не обов’язково пробувати ще раз, якщо вам це дійсно не подобається, краще спробуйте знайти іншу дорогу, щоб отримати той самий результат, наприклад: ви спробували займатись в залі з тренером і вам не сподобалось тягати важкі гантелі або бігати на біговій доріжці, тож спробуйте замість індивідуальних занять відвідати групові, або ж займіться йогою, або пілатесом, насправді дууже багато варіантів фізичної активності.

  Якщо у вас є потреба виходити з дому та займатись десь за його межами, то ви можете спробувати щось з нижчепереліченого:

- Кінний спорт.

- Великий теніс.

- Гольф.

- Танці.

- Джампінг.

- Аеройога.

- Плавання.

- Катання на роликових ковзанах.

- Прогулянки парком.

- Біг на вулиці.

- Спортивна ходьба.

- Йога.

- Теніс настільний.

- Волейбол.

- Баскетбол.

- Футбол.

- Бокс.

- Фехтування.

- Хокей...

  Якщо у вас немає можливості виходити з дому, або не вистачає коштів, то можна займатися вдома по відео-урокам, можна почати займатись майже все тим же навіть не виходячи з дому.

  Спорт дуже сприятливо впливає на самопочуття людини в цілому:

- Допомагає зменшити рівень стресу;

- Підвищує витривалість;

- Стимулює роботу імунітету;

- Підвищує рівень енергії;

- Знижує рівень холестерину та цукру;

- Допомагає відновити баланс гормонів;

- Знижує ризик розвитку багатьох хронічних захворювань.

Фізична культура має чотири основні форми:

- Фізичне виховання і фізичну підготовку до конкретної діяльності (професійно-прикладна фізична підготовка);

- Відновлення здоров'я або втрачених сил засобами фізичної культури - реабілітація;

- Заняття фізичними вправами з метою відпочинку, т.зв. - рекреація;

- Найвище досягнення в області спорту.

  Для занять спортом не потрібна мотивація, потрібна – дисципліна та бажання.

  В процесі занять фізкультурою виховуються такі морально-вольові якості, як мужність, сміливість, рішучість, ініціативність, винахідливість, сила волі, навички колективних дій, організованість, свідома дисципліна, почуття дружби і товариства, чіткість в роботі, звичка до порядку тощо. При цьому велике значення має педагогічно правильна організація самих навчальних і тренувальних занять, спортивних змагань і всього життя фізкультурного колективу.

  Фізична культура являє собою складне суспільне явище, яке не обмежено рішенням завдань фізичного розвитку, а виконує і інші соціальні функції суспільства в області моралі, виховання, етики. Сучасне суспільство зацікавлене в тому, щоб молоде покоління росло фізично розвиненим, здоровим, життєрадісним.

  Не треба робити так як "ПОТРІБНО", робіть так, як відчуваєте, як «ХОЧЕТЕ»!

  Дуже важливо аби ви цього насправді хотіли, не заради «ідеальної» форми або якихось «стандартів краси», робіть для себе, для того, щоб вам було добре, щоб нічого не боліло, було комфортно та легко жити це життя, бо у вас воно єдине і ще одного життя аби виправити щось у вас більше не буде, то ж РОБІТЬ і не думайте про те хто, що і як може на вас подивитись та сказати, це ВАШЕ життя і тільки ви вирішуєте як ви будете його жити!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар